Omstart på Västkusten

Efter veckor utan fotboll så är abstinensen oerhörd inför tisdagens omstart för Eleganterna. Bortamatch på västkusten mot exallsvenska laget vid havet, Falkenbergs FF. Det gäller att vara påkopplade från start om vi vill vara med i racet om de ädla platserna i den här kolossalt jämna serien. Nu kör vi!

Falkenberg är kanske seriens stora flopp såhär långt. Många tippade laget som en av kandidaterna att norpa de främsta placeringarna men FFF har sladdat betänkligt. Hasse Eklund som har gjort storverk med klubben fick gå innan uppehållet men det blev ingen direkt effekt av tränarskiftet men kanske uppehållet gjorde susen. Nu leds laget av förre assisterande tränaren Tobias Tuvesson.

J-Södra och Falkenberg har spelat i Superettan tillsammans under nio säsonger och båda lagen stötte på varandra under den allsvenska säsongen 2016. Kika in samtliga möten mellan lagen här.

Under uppehållet har Falkenberg ”tappat” Hammarbylånet Kalle Björklund som istället är klar för spel i konkurrenten Västerås.

#####

J-Södra då? Tja. Två spelare har lämnat och Edin Hamidovic är spelklar. Jag tror att klubben sitter ganska lugna i båten trots allt. Moustafa Zeidan är såklart ett tapp men jag tror ändå coach Jildefalk har läget under kontroll. Vi har spelare som kan axla rollen såsom Book och Ljung. Kanske blir det ett rakare spel, ett snabbare spel?

Ett avbräck i omstarten är istället Sebastian Crona som är avstängd. Troligtvis blir mittbacksparet Mackan Degerlund tillsammans med Jeppe Svensson. I nuläget känns det som det enda alternativet. Mikael Marqués fick spela ytterback mot IFK Göteborg och gjorde det hyggligt med tanke på att det var säsongens första match. Med Kevin Rodeblad skadad och en ”försvunnen” Adam Ben Lamin så finns det inte så många alternativ där heller.

Perparim Beqaj tog för sig mot ”Blåvitt” och kändes väldigt spelsugen. Fick göra två mål och pressen ökade såklart om anfallsplatserna. Finns det plats i elvan för alla våra offensiva spelare?

Det blir en omstart med frågetecken men vi hoppas på utropstecken efter matchen.

#####

Värnamo och Landskrona skulle börja förlora hette det. Båda lagen tog tunga skalper i helgen och båda blir att räkna med! Värnamo vann hemma mot Öster och släpper knappt in några mål bakåt (6! stycken). Landskrona påminner om Mjällby 2019 och kan gå rakt igenom Superettan mot finrummet. Vem i allsin dar hade trott det? Landskrona har en förlust på tolv matcher, mot J-Södra.

#####

Att Öster förlorar glädjer oss alla dagar i veckan.

#####

Helsingborg blir såklart att räkna med. Med en kista full med kommunpengar så verkar laget kunna förstärka hela tiden. Andreas Granqvist har lagt av och det tror jag bara är en fördel för skåningarna. Jag tror fortfarande att laget är topp 3 när vi summerar den här serien.

#####

GAIS öppnade också plånboken och har varit på alla lediga spelare. De påminner om oss när vi gjorde exakt likadant och värvade allt under somrarna. 0-2 i baken hemma mot Brage var naturligtvis helt rimligt.

#####

Vad händer med Assyriska? Finns det fortfarande något samarbete med den klubben? Tvärtyst kring det iallafall. Vi har tex spelare i vår trupp som knappt spelat något och vore det inte en idé i det läget att ge dom speltid i Assyriska? För det gynnar väl oss att de spelar kvar i ettan?

#####

Har vi verkligen pratat klart om Daniel Strandsäter? Vilken jäkla säsong den killen har gjort! Är han på riktigt? Skulle han inte opereras? Vad händer liksom? En makalös utveckling av en spelare som ifjol inte var i närheten av att spela.

#####

Nya ”Vallen” blir ett jäkla lyft och som man längtar efter att få se på fotboll där. Lite vidskeplig är man trots allt och vi är just nu jävligt starka på Vapenvallen. Ska vi verkligen byta sådär de sista matcherna för säsongen? Klart vi ska men vi kommer att vara livrädda för ödets ironi…

#####

Alla lag värva under sommaren men vi har såklart gjort den vassaste och bästa värvningen. Lite i skymundan för att den va klar så tidigt. Det ska bli så jävla kul att se Edin Hamidovic i den gröna tröjan igen. Sommarens bästa värvning!

#####

Ni har väl inte missat att vi har uppdaterat vårt matcharkiv och ni kan nu hitta samtliga tävlingsmatcher från 1929! Det återstår att uppdatera vissa säsonger med matchfakta och sitter ni med info kring enstaka matcher med tex laguppställningar och målskyttar så är ni hjärtligt välkomna att höra av er. Tveka inte!

Kommentera

Lämna ett svar

spot_imgspot_img

Relaterade artiklar

Följ oss!

2,130FansGilla
0FöljareFölj
898FöljareFölj

Senaste inläggen