Säsongens första bortaseger

J-Södra stod för en heroisk insats mot GIF Sundsvall och vann kvällens match med 2-1 efter mål av Adrian Edqvist och Eric Omondi. Det här var säsongens andra raka trepoängare och den första triumfen på bortaplan.

I omgång 8 kom den då, säsongens första bortaseger. En fantastisk skön bortaseger där man framförallt i andra halvlek stängde ner hela Sundsvall. De första 45 minuterna var pang-fotboll från hemmalaget som radade upp chanser men fick sällan avsluten på mål. Jag vet inte hur många bollar de sköt utanför.

J-Södra gjorde elegant ledningsmålet sedan Eric Omondi serverade Adrian Edqvist öppet hus i Sundsvalls straffområde. Adrian missar inte ett sådant läge och hans tredje fullträff för säsongen var ett faktum.

Sen var det nästan bara Sundsvall.

Det kunde dock blivit 0-2. Det borde varit 0-2 med tanke på vilket fint läge Jesper Svensson fick men avslutet hade mer att önska och istället blev det Sundsvall som fick sista ordet i halvleken. Pontus Engblom kunde spräcka vår nolla och sällan har väl ett mål varit så rättvist.

1-1 i paus och det stärkte ändå Eleganterna som kom ut som ett delvis nytt lag i andra halvlek. Visst, Sundsvall ägde mycket boll men de fick inte lika stora ytor och vi låg på rätt sida hela tiden.

Stor segerhjälte blev Eric Omondi som mer eller mindre på egen hand vred och vände och skottade upp bollen i krysset bakom en chanslös Davor Blazevic i hemmaburen. Klassmål!

Både Robin Book och Daniel Ljung hade chansen att göra slutet lite mindre nervöst när de fick rena frilägen men avsluten var alldeles för tama.

Några nästanläge vaskade Sundsvall fram mot slutet men den där jättechansen uteblev.

Tre poäng in på kontot och J-Södra upp på en åttonde plats i den jämna tabellen.

NOTERBART

## Laget före jaget. Vi kämpade. Vi slet. För varandra.

## Edqvist och Omondi följs åt i skyttetoppen och båda ståtar med tre fullträffar efter åtta omgångar. Såg vi månne en ”Edin-effekt”? Det lär bli tuff konkurrens när den forne skyttekungen återvänder.

## Han får sällan de stora rubrikerna men jävlar var Mackan Degerlund är nyttig. Ett stort utropstecken såhär långt. Jag gissar att det är tufft för motståndarna att stångas mot firma Crona/Degerlund i 90 minuter.

## Eric Omondis bästa match för året!

## 500 personer på läktarna lät som 5000. Även om de ropade ”Sundsvall” så älskade vi er.

## Hur många är inte taggade för måndagens hemmamatch mot Akropolis? 500 galna hemmafans ska lyfta de här hjältarna till nya höjder. Vi längtar!

## Lite småförtjust i Erik Andersson i Sundsvall. När de väl bytte ut honom så blev det lite lugnare. Tack för det.

## Första bortasegern i Sundsvall sedan 0-3 chocken 2013.

## Brukar har svårt för Robban Daradic men han skötte sig bra idag. Hemmalaget ropade, eller skrek, på straff några gånger men han friade helt rätt alla gånger. Överlag en bra insats av domaren.

## Men vi måste vara distinktare när vi får våra frilägen! Jeppe! Book! Ljung! Där måste det vara mål. Väldans tama avslut i kanonlägen.

## Vem tror ni sprang mest i Södralaget ikväll? Någon?