Se upp! Nu attackerar vi!

Varningsklockorna ljuder. Vi ska göra mål igen. Mera mål igen. Trelleborgs FF är våra nästa motståndare när vi skriver omgång 4. Det ska rassla igen. Precis som i Markoolios gamla dänga. Ge oss mål för sjutton, mera mål.

Nollade två gånger om är kanske inte så mycket att orda om även om matchen mot Norrby sitter fast där på näthinnan. HIF senast var ett stort steg framåt. En riktigt bra Superettanmatch mellan två förmodade topplag. Iallafall enligt Tuggummi-Jörgen.

TFF ska få sota för det. Anfallsspelet ska fröjdas igen. Målen ska komma. Det vi såg under matchen mot Vasalund ska visas igen. Klarar vi det? Vi måste hursomhelst tro på det.

# # #

Mycket av vårt anfallsspel handlar om Moustafa Zeidan. Det är där det börjar. Hans inspel, hans blick måste utnyttjas. Kanstspelet behöver också upp på nivåer igen. Danne Ljung och framförallt Eric Omondi måste komma närmare mål. Omondi måste sluta krångla och framförallt skjuta i första läget. Han har så mycket i sig den gode Omondi.

Jag skulle gärna se Adrian Edqvist och Elias Nordström. Också. Båda är värda att starta. Det är konkurrens på riktigt. Jag gillar också att Jildefalk gör de tidiga bytena just på deras positioner. Spring så länge ni orkar sedan kommer två minst lika bra spelare in och gör samma jobb.

# # #

Dubbla segrar mot Trelleborg ifjol betyder kanske inte så mycket. Vi intalar oss att de har ångest för att möta oss.

# # #

Och skjuuuut!

# # #

Vi får se Dzenis igen. Kozica såg ju bara fördelar med att bli utlånad till topplaget Trelleborg. Bästa, bästa Trelleborg. Jaja…vi får väl se hur det blir med det.

# # #

Ni missar väl inte soffbiljetterna denna vecka? Halva summan går till Kvinno- och tjejjouren i Jönköping. Ett alldeles förträffligt beslut av J-Södra, dels att dom uppmärksammas och dels att vi kan bidra med ett ekonomiskt bidrag. Läs gärna mer om deras arbete här.

Soffbiljetterna löser du genom att swisha valfri summa till 123 522 98 10

# # #

Vad sysslar IFK Värnamo med? Tre av fyra segrar såhär långt och 3-0 på Falkenberg på bortaplan. Jisses. Jonas Thern levererar. Igen. Det går aldrig räkna bort ett lag där Thern är involverad. Det borde vi lärt oss.

# # #

Fjärde rundan som sagt och en seger skulle göra oss till ett topplag. Ett kryss skulle göra oss till ett nedrans mittenlag och en förlust skulle göra oss till en bottenkollega till Brage typ. Viktiga poäng redan såhär tidigt för att det gäller att haka på redan nu.

# # #

Vilken jäkla värvning av akademin! Niclas Tagesson kliver in som assisterande tränare till vårt P16-lag. Jag vill inte vara negativ men visst borde vi kunna nyttja ”Tages” tjänster mer. Våra elitlag, P17 och P19, har tex ”lånat” ut sina huvudtränare till a-laget så där borde det finnas plats för Tagesson.

Och när vi ändå är inne på P17 och P19 lagen. Det är fortfarande högst oklart när seriespelet för dessa lag drar igång – om de ens gör det. OM lättnader kan ske så är 22/23 maj aktuelt för start.

Jag tycker det är bedrövligt att våra ungdomar inte kan få spela matcher. De får inte ens några besked. Sorgligt att se.

# # #

Vi såg ett gäng HIF:are utanför stängslet på Vapenvallen senast. De skämde givetvis ut sig genom att häckla Moustafa Zeidan vid en pausintervju med Discovery. Jag hade tänkt skriva något fint om supporters som åker milvis för att stå utanför stängslet. Att det är en sjuk parodi att de ska stå i klungor utanför men att de absolut inte får stå innanför, utomhus. Men kan förstå det?

Nu blev det pannkaka ändå. Jävla HIF.

# # #

”Pep” Beqaj sov säkert lite halvtaskigt efter bommen på övertid. Sanningen är ju att det var en jäkla fin räddning av HIF’s inhoppande målvakt. Det får man inte glömma.

# # #

Det är ju ett jäkligt bra initiativ det här med Clubhouse. Men. Jag vill ju lyssna när jag har tid. Poddformatet är mer jag. Att styra sitt lyssnande till en viss tid är inte det enklaste (hur blev det så?). Men formatet som sådant att lyssna, kunna ställa frågor direkt till de ansvariga är ändå fantastiskt. Så, kluven till om det är min grej. En sammanfattning i poddformat hade varit bäst men jag förstår att det är för mycket jobb.

# # #

Springer Danne Strandsäter fortfarande?
Har Loeper fortfarande mardrömmar?
Har TFF scoutat Danne?

# # #

Man gillar ju Patric Jildefalk lite, lite mer varje gång man hör en intervju med honom.

Till sist.

Glöm inte soffbiljetten!
2-0 imån!

Kommentera

Lämna ett svar

spot_imgspot_img

Relaterade artiklar

Följ oss!

2,130FansGilla
0FöljareFölj
898FöljareFölj

Senaste inläggen