Äntligen en trepoängare

J-Södra gjorde en stabil insats mot Landskrona BoIS och tog säsongens andra trepoängare efter 3-1 på Vapenvallen. Robin Book fick göra sina första mål i Södratröjan och Eric Omondi fick äntligen göra mål igen.

I den sjunde omgången kom så äntligen den andra trepoängaren. J-Södra vinner den här matchen fullt rättvist men vi kunde sjabblat bort den i andra halvlek, igen.

2-0 ledning i paus och det mesta såg tämligen stabilt ut. Eric Omondi kunde göra 1-0 på straff redan i den tionde minuten och i den åttonde övertidsminuten sköt Robin Book in 2-0. En skada på domaren Tess Olofsson gjorde att halvleken blev förlängd och J-Södra nyttjade övertiden med ett mål precis innan fjärdedomaren Toni Galic blåste av halvleken.

I andra halvlek försökte gästerna komma in i matchen och visst skulle det bli nerv. I den 68:e minuten får Landskrona straff efter att Adam Ben Lamin fått bollen på handen och Jonathan Asp var lika säker som Eric Omondi och reduceringen var ett faktum.

J-Södra blev stillastående och det var panik emellanåt. Några chanser hade gästerna också att få in en 2-2 boll men vi redde ut det den här gången. När Robin Book tryckte in 3-1 bollen i minut 83 gick luften ur Landskrona.

NOTERBART

## Hur jävla skönt var det inte att vinna en match igen??

## Två mål från Robin Book och mål i straffområdet och riktiga spelmål. Det behövde vi.

## Green Machine lät inte alls ringrostiga. En hel del fans utanför stängslet och några bland de åtta personer som får vara på matchen. Vi älskar hur det lät.

SAJTENTRION

3: Sebastian Crona

2: Robin Book

1: Moustafa Zeidan

Matchfakta

Jönköpings Södra – Landskrona BoIS 3-1 (2-0)

1-0 (10) Eric Omondi, straff 2-0 (45+8) Robin Book 2-1 (68) Jonathan Asp, straff 3-1 (83) Robin Book

Varningar: Landskrona: Andreas Murbeck, Melker Heier

Domare: Tess Olofsson, Toni Galic från minut 31

Laget:

Frank Pettersson – Jesper Svensson, Sebastian Crona, Marcus Degerlund, Daniel Strandsäter (89) – Adrian Edqvist (77), Moustafa Zeidan (89), Fredric Fendrich, Robin Book, Marko Nikolic (64) – Eric Omondi

Inhoppare: Adam Ben Lamin (64) Daniel Ljung (77) Elias Gustafson (89) Elias Nordström (89)

Komplett fakta från matchen hittar ni här

Kommentera

Lämna ett svar

spot_imgspot_img

Relaterade artiklar

Följ oss!

2,131FansGilla
0FöljareFölj
898FöljareFölj

Senaste inläggen