Äntligen en trepoängare

J-Södra gjorde en stabil insats mot Landskrona BoIS och tog säsongens andra trepoängare efter 3-1 på Vapenvallen. Robin Book fick göra sina första mål i Södratröjan och Eric Omondi fick äntligen göra mål igen.

I den sjunde omgången kom så äntligen den andra trepoängaren. J-Södra vinner den här matchen fullt rättvist men vi kunde sjabblat bort den i andra halvlek, igen.

2-0 ledning i paus och det mesta såg tämligen stabilt ut. Eric Omondi kunde göra 1-0 på straff redan i den tionde minuten och i den åttonde övertidsminuten sköt Robin Book in 2-0. En skada på domaren Tess Olofsson gjorde att halvleken blev förlängd och J-Södra nyttjade övertiden med ett mål precis innan fjärdedomaren Toni Galic blåste av halvleken.

I andra halvlek försökte gästerna komma in i matchen och visst skulle det bli nerv. I den 68:e minuten får Landskrona straff efter att Adam Ben Lamin fått bollen på handen och Jonathan Asp var lika säker som Eric Omondi och reduceringen var ett faktum.

J-Södra blev stillastående och det var panik emellanåt. Några chanser hade gästerna också att få in en 2-2 boll men vi redde ut det den här gången. När Robin Book tryckte in 3-1 bollen i minut 83 gick luften ur Landskrona.

NOTERBART

## Hur jävla skönt var det inte att vinna en match igen??

## Två mål från Robin Book och mål i straffområdet och riktiga spelmål. Det behövde vi.

## Green Machine lät inte alls ringrostiga. En hel del fans utanför stängslet och några bland de åtta personer som får vara på matchen. Vi älskar hur det lät.

SAJTENTRION

3: Sebastian Crona

2: Robin Book

1: Moustafa Zeidan

Matchfakta

Jönköpings Södra – Landskrona BoIS 3-1 (2-0)

1-0 (10) Eric Omondi, straff 2-0 (45+8) Robin Book 2-1 (68) Jonathan Asp, straff 3-1 (83) Robin Book

Varningar: Landskrona: Andreas Murbeck, Melker Heier

Domare: Tess Olofsson, Toni Galic från minut 31

Laget:

Frank Pettersson – Jesper Svensson, Sebastian Crona, Marcus Degerlund, Daniel Strandsäter (89) – Adrian Edqvist (77), Moustafa Zeidan (89), Fredric Fendrich, Robin Book, Marko Nikolic (64) – Eric Omondi

Inhoppare: Adam Ben Lamin (64) Daniel Ljung (77) Elias Gustafson (89) Elias Nordström (89)

Komplett fakta från matchen hittar ni här

Kommentera

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

spot_imgspot_img

Related Articles

Följ oss!

0FansGilla
0FöljareFölj
877FöljareFölj

Senaste inläggen