Ödmjukhet inför Norrbymatchen

Runda två av seriespelet och vi beger oss till Borås Arena för match mot Norrby IF. Det gäller framförallt att nollställa sig efter premiärsegern mot Vasalund och gå ut med ödmjukhet inför uppgiften.

Norrby inledde serien med att tappa en 0-1 ledning på Vångavallen till förlust med 2-1 mot TFF. De kommer naturligtvis vara otroligt taggade för att ta revansch för den förlusten.

I Södralägret var det i princip bara ljuspunkter efter 5-1 krossen på Vasalund. Det finns naturligtvis saker att jobba på men det viktigaste är att inte få någon hybris. Det kommer att krävas ett minst lika uppoffrande spel för att ta med sig poäng från Borås Arena.

Anfallsspelet gick verkligen på spinn i premiären med fem mål och med fem olika målskyttar. Viktigt att våra offensiva spelare får göra mål direkt.

Några större förändringar i laget lär det väl inte bli. Tyvärr har vårt senaste nyförvärv Robin Book fått ett litet bakslag och är inte aktuell för spel.

Tränare Jildefalk säger såhär om motståndarna till JP:

– De gjorde en bra match i premiären mot Trelleborg och hade lika gärna kunnat vinna den. Norrby fajtas, det är deras grej, och nu när vi möts är det dessutom lite derbykänsla. Men i själva spelet tror jag att vi är det bättre laget.

NOTERBART

## Första matchen där vi ställs mot Anton Cajtoft. Det kommer kännas konstigt att ha honom som motståndare.

## GAIS av alla lag har full pott efter två rundor. Vi kan göra dom sällskap imorgon.

## De tre senaste säsongerna har vi vunnit bortamatcherna mot just Norrby. 2-1 2018, 7-1 2019 och 2-1 2020.

MATCHGUIDEN
Vad: Superettan omgång 2
När: måndagen den 19 april
Avspark: 19:00
Domare: Enzo Vesprini
Spelplats: Borås Arena, konstgräs
TV-sändning: Discovery+

Föregående artikel
Nästa artikel

Kommentera

Lämna ett svar

spot_imgspot_img

Relaterade artiklar

Följ oss!

2,131FansGilla
0FöljareFölj
898FöljareFölj

Senaste inläggen