Patric Jildefalk ny chefstränare

Idag blev det klart att Patric Jildefalk tar över som chefstränare i Jönköpings Södra. 34-årige Jildefalk kommer närmast från AIK:s organisation där han har varit assisterande tränare sedan 2016. Kontraktet med J-Södra sträcker sig över 2023.

– Jag känner mig väldigt stolt över att jag står här idag som ny chefstränare i Jönköpings Södra. Jag tycker att J-Södra har spelat ett attraktiv fotboll och det ska vi fortsätta med, säger vår nyblivne chefstränaren som börjar sin anställning per omgående.

I nuläget är det inte klart vem som kliver in som assisterande tränare.

AIK skriver såhär om sin fd tränare:

34-årige Patric Jildefalk, född den 10 april 1986, har en mångårig karriär i AIK Fotboll och har tidigare varit tränare för klubbens ungdomslag, damlag, U17 och U21. Mellan 2005 och 2007 arbetade Patric med ungdomsfotbollen och i slutet av 2007 klev han in som tränare i damlaget. 2008 var han assisterande tränare till Benny Persson då AIK noterade sin hittills bästa placering i Damallsvenskan i och med en fjärdeplats. 2009 tog Patric över som chefstränare i damlaget då man slutade på åttonde plats i tabellen. 2010 åkte AIK ur Damallsvenskan, men året efter vann man Norrettan och kvalificerade sig därmed för landets högsta serie. Mellan 2012 och 2015 arbetade han med AIK:s U21-lag, U17-lag och akademin samt var 2014 även tränare i samarbetsklubben Vasalunds IF.

Inför säsongen 2016 tog Patric kliver in i AIK:s herrlag som analytiker och assisterande tränare under chefstränaren Andreas Alms ledning (ersattes av Rikard Norling den 13 maj 2016) då man slutade på andra plats i Allsvenskan. 2017 slutade AIK som allsvensk tvåa igen. Inför säsongen 2018 blev Patric renodlad assisterande tränare till chefstränaren Rikard Norling. AIK vann under året SM-guld då Kalmar FF besegrades med 1–0 i den avslutande omgången på Guldfågeln Arena i Kalmar. 2019 slutade AIK på fjärde plats i Allsvenskan och 2020 blev det en niondeplats i landets högsta serie.

Föregående artikel
Nästa artikel

Kommentera

Lämna ett svar

spot_imgspot_img

Relaterade artiklar

Följ oss!

2,131FansGilla
0FöljareFölj
898FöljareFölj

Senaste inläggen