Vad gör vi nu?

En dryg vecka har gått sedan kvalförlusten mot Kalmar FF och decembermörkret har verkligen blivit mörkare. Jönköpings Södra står inför en väldigt knepig framtid där både ekonomi och sportslig ledning är ett stort frågetecken.

”Pandemisäsongen” 2020 kommer för alltid finnas med i historieböckerna. En enda gigantisk säsong med så gott som publikfria matcher. En säsong som kunde bli ihågkommen som vår comeback till det absoluta finrummet men som fick en något abrupt avslut. Vi gav det inte riktig chansen i de två mest betydande matcher vi spelet på flera år.

Kalmar FF var såklart bättre än oss. De fick en behaglig resa och att släppa in tre mål på hemmaplan sätter oss i en nästintill omöjlig situation. Misstagen i hemmamötet blev ödesdigra och bortamatchen på Guldfågeln Arena fick aldrig någon nerv. Som sagt. Kalmar fick en väldigt behaglig resa över två matcher. Vi kändes mest nöjda över att ha gjort vår nästfrämsta insats i Superettan någonsin. Det vinner man tyvärr inga kval på.

Mindre än 24 timmar efter nederlaget i Kalmar så meddelade chefstränaren Andreas Brännström att han inte vill fortsätta att träna oss. På sociala medier haglar de positiva orden om ”Brännan”. Spelare och ledare i klubben öste beröm över ”den bästa tränaren som finns”. Jag tänker redan där att det här blir inte lätt för den person som ska ta över den här skutan. Den bäste har redan varit här så…

Känslan är ungefär den samma som när Jimmy Thelin bröt sitt kontrakt. Vi stod bredvid och tittade långt efter honom. Vi frågade oss: Vad gör vi nu? 

Två tränare som har kört sitt eget race med allt vad det har inneburit. 

Precis som då står J-Södra utan en sportchef. Jag tycker det är ett oroväckande problem även om jag förstår att det stavas ekonomi. Efter Thelin fick styrelsen gå bananas och plockade in en tränare de inte hade någon koll på. Jag är är väldigt rädd att samma misstag kan göra igen.

Att skrota sportchefsrollen kommer få konsekvenser. Helt solklart. 

Den här rekryteringen får inte, absolut inte, gå fel. Den här rekryteringen måste sitta. Vi måste ha lärt oss läxan. Vi måste ha gjort vår research. Vi måste veta vad vi vill ha för något. Vilken spelidé vi ska

Utan en sportchef faller den här rekryteringen på vår styrelse. Fotbollskunnandet där är väl minst sagt oklart. Där finns ingen som skulle få jobbet som sportchef i en Superettanklubb. 

Att skrota sportchefsrollen kommer få konsekvenser. Helt solklart. 

# # # 

Amir Al-Ammari, Philip Wiström och Anton Cajtoft är klara förluster såhär långt. Dzenis Kozica och Pavle Vagic är tillbaka i sina ordinarie klubbar.  Amir har vi försökt att sälja i två år men han går nu gratis som bosman. Det surras om ”Ellos” och det hade väl varit en ganska typisk Thelin-värvning.

# # # 

Plötsligt får vi inte förlora Edin. Vår bästa målskytt de senaste två säsongerna tvekar om en fortsättning och jag har heller inte sett att J-Södra sliter sitt hår för att få en underskrift. För mig är det självklart i det här läget: se till att Edin spelar i Södra. Det skulle sända bra signaler till övriga att vi verkligen menar allvar med en topp fyra position. 

Hamidovic/Omondi låter som en finfin toppduo i Superettan 2021.

# # #

Våra trotjänare och klubbikoner Fredric Fendrich och Jesper Svensson har tillhört våra främsta under den här säsongen. Det finns inget annat än att ge dom nya kontrakt. En fin julklapp till fansen kanske?

# # # 

Jag trodde verkligen Philip Wiström skulle få en ny chans i år. 

# # #

Klart ”Vallen” ska ha gräs. Finns inget annat. Skärpning för fan. 

# # #

Det kommer kännas konstigt att inte ha Anton Cajtoft i truppen nästa säsong. Jag unnar Anton allt gott i världen och hoppas att han får en ny chans att visa vad han går för oavsett klubb. Tack för allt, Anton!

 

Kommentera

Lämna ett svar

spot_imgspot_img

Relaterade artiklar

Följ oss!

2,130FansGilla
0FöljareFölj
898FöljareFölj

Senaste inläggen