Est.2007

Lussetåget tillbaka till Allsvenskan

Det blev egentligen ingen riktig nerv i eftermiddagens stora avslutning av Superettan. Detta trots att J-Södra satte ordentlig press på brukslaget genom att skyffla in ledningsmålet efter bara sex minuter. Degerfors vann såklart över spillrorna som fanns kvar i Ljungskile. Vi lyfter på hatten och säger på återseende till Axel Lindahl och gänget. Ett snabbt återseende.

# # # 

”Pandemisäsongen” fortsätter alltså två varv till. Först på onsdag och sedan med en retur på söndag och på självaste Lucia. Bara en sådan sak. Ett lussetåg tillbaka till Allsvenskan. Jag kan se Kapten Fendrich som stjärngosse efter triumfen på Guldfågeln eller på Falcons alkoholfria plan. Vi har allt att vinna och jag tror varken Kalmar eller Falken vet vad dom har oss. Det är knappt vi själva vet. Men vi ska ta det. Vi ska sjunga. Kaptenen ska sjunga. Hela vägen till Allsvenskan.

Men vi ska ta det. Vi ska sjunga. Kaptenen ska sjunga. Hela vägen till Allsvenskan.

# # #

J-Södra och kval alltså. De allsvenska kvalen brukar gå bra. Det är bara det senaste, 2017, som vi har bommat. Dessförinnan var vi hundra procent.

1945 slog vi Tidaholms GIF i en direkt avgörande match på självaste nationalarenan.

1947 besegrade vi Ludvika två gånger om.

1959 utklassade vi IFK Luleå med totalt 9-1.

1968 vann vi kvalgruppen efter strid med Sirius, Sandviken och Landskrona. Sirius tog den andra platsen.

2017 vann Trelleborg över oss med totalt 3-1. Det har vi glömt nu.

# # #

Allt talar för att det bli ett småländskt rivalmöte i kvalet. Kalmar har tre poäng tillgodo på Falkenberg. Kalmar alltså. De spöade oss rejält i cupens gruppspel i vintras. Nu väntar något helt annat. Kalmar fick kvala ifjol också och besegrade då Brage men det känns som att de snart har bränt sin allsvenska status. Har något lag ens vunnit två raka kval? Går det ens? 

# # #

Trea i Superettan är vårt näst bästa resultat. 2015 sticker ut då vi också vann serien. Vår dåliga start fällde nog till slut avgörandet för att vi inte nådde till en topp 2 position. Efter sex omgångar hade vi två segrar och redan sju poäng efter HBK och Degen.

# # #

Edin Hamidovic vann den interna skytteligan för andra året i rad. Det här året kom han upp i elva fullträffar. Han får gärna fortsätta att göra mål i kommande matcher.

Vår styrka i år har väl annars varit att fler har klivit fram. När till och med Kevin Rodeblad Lowe får vara matchhjälte två gånger om under hösten då inser man att vi har ett bredare register i år. Fler kan bli matchhjälte. Fler vill säkert leda det där lussetåget på söndag.

# # #

Andreas Brännström har naturligtvis betytt oerhört mycket för det här laget. Sedan han kom in i föreningen har det gått framåt. Han räddade oss 2018 och till slut en elfteplats. Förra året slutade vi fyra och i år trea. 

Jag hoppas att Andreas själv vill stanna kvar i föreningen. Det finns ett år kvar på kontraktet men jag hoppas att båda parter vill mer. Gärna en ny treårsplan för att etablera oss högre upp.

# # #

Jag var lite elak mot Ljungskile i ingressen men de ska ha cred för sin insats i slutet av serien. De var minst lika bra som Degen i första halvlek men de lyckades inte göra mål. Sedan kunde de skött allt lite snyggare med kontrakten. Idag fick tex gamle ledstjärnan Kitic (som egentligen har slutat) spela från start och de hade inte full matchtrupp heller. För någon vecka sedan presenterade Östers IF ett nyförvärv i LSK:s Jesper Jonasson Westermark. Mitt i brinnande avslutning av serien. Och! LSK hade kvar att möta just Öster. Nu blev det bänken i den match för Jesper men varför valde man tillkännage det mitt under säsongen?

# # #

Superettan 2021 vill man helst undvika. Det känns som att många av lagen har kapacitet att nå topp tre. Jag föredrar att vi spelar i Allsvenskan.

# # #

Jag vet inte varför men man blir glad över att se Philip Wiström på plan. Ett längre inhopp idag och det slår mig varje gång jag ser honom på planen: varför har vi inte spelat honom mer?

# # #

Kan Omondi bli den där kvaljokern?

# # #

Det måste sägas: Frankie har gjort en jäkla säsong. Nio nollor. En ledare. Ett skägg. Rädda oss till allsvenskan för bövelen.

# # #

Världens längsta säsong och efter det världens kortaste försäsong. Det är väl inte helt klubbat hur nästa säsong blir men det kan vara en vinstlott att ”slippa” cupens gruppspel.

# # # 

Är det Alla-Till-Vallen på onsdag? Det måste väl finnas något undantag i den här pandemivärlden? Förlåt. Klart vi stannar hemma. Och skriker. Och låter. Jäkla vad vi ska låta.

Mot Drömmen. 

Fotnot

Första kvalmatchen spelas på onsdag kl 18:00. Vi håller tummarna för att det blir på ”Vallen”.

Kommentera

Lämna ett svar

spot_imgspot_img

Relaterade artiklar

Följ oss!

2,128FansGilla
0FöljareFölj
898FöljareFölj

Senaste inläggen