Alltid extra, extra skönt att vinna över Öster

Det finns sköna segrar. Och så finns det segrar över Öster. Igår var en sådan. Herre jisses så skönt att knäppa dom på näsan. 4-1, tre pinnar, ryck i den tajta tabellen och framförallt trycka ner lillebror i skorna. Att vissla Södralåten när Denis Velic går förbi är nästan det bästa som finns.

”Mardrömsveckan” slutade med två raka segrar. På ”Vallen” är vi nästintill omutbara. Jag tror lagen känner det när de rullar in på fina, vackra Stadsparken. De ska veta det. Vi ska hälsa dom välkomna med vår majestätiska hemmastatistik. 

4-1 mot toppkollegan Öster alltså. Totalt 7-2 i inbördes möten mot Velics gäng är himmelska siffror. Att det är just Denis Velics gäng gör det ännu enklare att vara extra glad. När Askebrand eller Järdler coachade var det mest en axelryckning. Nu är det så mycket mer. 

Det var gruff efter segern på ”vad-nu-arenan-heter” i våras och det var gruff enligt rykten efter matchen igår. Det blir ofta det när Mr Velic är inblandad. Visst. Heta känslor ska det vara och det är det per automatik. Lag förlorar. Lag vinner. Sportsligt är vi klasser bättre än Öster just nu oavsett om vi spelar elva mot elva eller en man mer. Det tror jag alla är överens om.

Fram till utvisningen igår så var det Södras match men så länge vi bommar (Edin!) så blir det onödigt spännande. När så Öster tillåts att göra ledningsmålet så blir det givetvis lite nervöst. Jetmir Haliti missar att nicka bort bollen och med lite tur når bollen fram till Calle Johansson som skjuter in bollen stolpe in bakom Frank Pettersson.

Pausledning för Öster men vi borde väl gjort en tre, fyra mål framåt. Eller rättare sagt: Edin borde gjort tre, fyra mål. Han skulle få revansch i andra halvlek…

Andreas Brännström gör det enda rätta när han byter in Eric Omondi på kanten och belöningen kommer omgående. Omondi traskar in från vänster och skjuter i farten bollen i bortre gaveln. Damir Mehic kan bara sucka och skaka på huvudet. Det var Omondis tredje fullträff mot just Öster och totalt sju baljor för kenyanen. 

Matchbilden blir det naturliga. Öster backar hem hela vägen till Växjö men orkar till slut inte hålla emot. Edin Hamidovic får äntligen utdelning och sätter både 2 och 3-1. Edin är tillbaka och skapar otroligt mycket och är mer delaktig nu. Med tre så vassa anfallsspelare så behöver kanske inte JP var oroliga över målskyttet längre? 

På övertid får general Haliti kröna en ny fin insats med en riktigt klassmål. Jag vet inte om vi kan tillgodoräkan målet som hörnmål för målet kommer efter hörna, dock för Öster. En variant som helt misslyckas och vi kan kontra med hela laget mot några stackars Österspelare. Haliti får bollen och fintar sig förbi den sista försvararen och skjuter sedan in bollen med sin vänsterdojja rakt upp i krysset bakom Mehic. En sann Åshöjdenavslutning. Pang Boom Mål!

NOTERBART

# # Stefan Karlsson fick hjärnsläpp efter att Zeidan hängt i hans tröja och blev våldsam och tryckte ner Zeidan i gräset. Odiskutabel utvisning men visst borde Per Melin blåst men Öster hade ju faktiskt bollen. 

# # Det är många, många matcher kvar men det kittlar lite om mötet uppe i Stockholm senare idag. Akropolis mot Halmstad och varför inte kryss?

# # Som man hade velat vara på ”Vallen” igår. Går inte att beskriva längtan efter fotboll. Efter Södra. Efter all kärlek på Vallen.

# # Nästa match mot VSK borta på lördag. Skönt med några dagar ledighet. Inga avstängningar men en drös med spelare som ligger i farozonen: Al-Ammari, Zeidan, Gustafson, Omondi och Haliti.

Matchfakta

Jönköpings Södra – Öster 4-1 (0-1)

0-1 (41) Carl Johansson 1-1 (46) Eric Omondi 2-1 (73) Edin Hamidovic 3-1 (85) Edin Hamidovic 4-1 (95) Jetmir Haliti

Varningar: JÖN: Moustafa Zeidan (28) Eric Omondi (52)  ÖIF: Petar Petrovic (15)

Utvisning: ÖIF: Stefan Karlsson (29)

Domare: Per Melin

Laget:

Frank Pettersson – Pavle Vagic (64), Jesper Svensson, Jetmir Haliti – Elias Gustafson, Moustafa Zeidan, Fredric Fendrich, Amir Al-Ammari, Kevin Rodeblad Lowe (46) – Dzenis Kozica (91), Edin Hamidovic (85)

Inhoppare: Eric Omondi (46) Daniel Ljung (64) Marcus Degerlund (85) Gabriel Andrén (91)

Statistik:

Skott: 22-3
Skott på mål: 8-1
Hörnor: 7-1
Gula kort: 2-1
Röda kort: 0-1

Föregående artikel
Nästa artikel

Kommentera

Lämna ett svar

spot_imgspot_img

Relaterade artiklar

Följ oss!

2,131FansGilla
0FöljareFölj
898FöljareFölj

Senaste inläggen