Daniel Ljung segerskytt på Borås Arena

J-Södra tog säsongens andra bortaseger när man besegrade Norrby IF på Borås Arena. Matchen slutade 1-2 (0-0) sedan Norrby tog ledningen på straff men därefter vände J-Södra på matchen. Kvitteringen kom genom Edin Hamidovic och segerskytt blev Daniel Ljung som snyggt avslutade och därmed sköt hem tre poäng till Jönköping.

Det var väl ingen match som går till historien förutom att Danne Ljung fick göra sitt första seriemål för klubben på seniornivå. 21-åringen hoppade in i 67:e minuten och hade kort därefter ett gyllen läge att göra sitt mål men den gången täcktes det undan av en försvarare. Revanschen skulle dock komma i den 82:a minuten när vi snabbt spelar bollen och där Amir hittar en öppnande pass centralt till Ljung som tar emot och skjuter in bollen i mål. Vackert!

En mållös första halvlek och där vi hade ett ribbskott av Eric Omondi som vår främsta chans. En tämligen medioker halvlek där 0-0 får anses vara rättvist.

I andra halvlek blir det öppnare och det är Norrby som får ledningsbollen efter ett straffmål. Haliti får bollen högt upp på armen och efter viss tvekan blåser domare Lindgren straff. Där är Saidi säker där han sätter bollen intill stolpen och trots att Frank går åt rätt håll kan han inte nå bollen.

Kvitteringen kommer bara tre minuter senare. Ett fint anfall anfört av general Hailit som får ut bollen till Amir vars inlägg tas emot av Edin och pang! och mål.

Tre viktiga poäng och tredje segern på de fyra senaste matcherna.

På lördag rullar Superettan vidare med match mot Umeå FC på ”Vallen”.

NOTERBART

# # Amir Al-Ammari med två nya passningspoäng är otroligt viktig för vårt anfallsspel. Trots att han kanske inte kommer upp till sin vanliga nivå så har han två finfina framspelningar som leder till mål. 4+5 på 10 matcher är ett helt okej facit.

# # Viktigt att sprida ut målskyttet och idag klev Daniel Ljung fram. Med lite flyt så kunde han gjort ytterligare ett mål.

# # Eric Omondi fick gå mållös från en match även om det var ytterst nära att han fick göra ett nytt klassmål men bollen tog klockrent i ribban istället. Skapar sina lägen men kanske bra att allt inte går in också nu när vi ändå vinner.

# # Dzenis fick göra comeback efter skadan han fick efter AFC-matchen. Viktigt att alla spelare är igång och det ger en trygghet för laget.

Matchfakta

Norrby – Jönköpings Södra 1-2 (0-0)

1-0 (57) Abdelrahman Saidi 1-1 (60) Edin Hamidovic 1-2 (82) Daniel Ljung

Varningar: NOR: Nicklas Savolainen (27)

Domare: Magnus Lindgren

Laget:

Frank Pettersson – Jesper Svensson, Jetmir Haliti, Pavle Vagic – Elias Gustafson, Moustafa Zeidan (67), Fredric Fendrich, Amir Al-Ammari, Pa Konate – Eric Omondi (75), Edin Hamidovic

Inhoppare: Daniel Ljung (67) Dzenis Kozica (75) Marcus Degerlund (91)

Föregående artikel
Nästa artikel

Kommentera

Lämna ett svar

spot_imgspot_img

Relaterade artiklar

Följ oss!

2,131FansGilla
0FöljareFölj
898FöljareFölj

Senaste inläggen