Torsdagsblandning

Upp på hästen igen. På lördag är det åter match och det mot klassiska Rööövitt. Degen. Degerfors IF. Första tanken gör mig nervös. Vi brukar väl inte vinna mot dom. In och kollar till inbördes möten i Superettan och blir än mer nervös. Shit. Torsk.

De två senaste säsongerna har matcherna på ”Vallen” slutat oavgjort. Alltid något. Degen har annars varit stabila i upptakten av serien. Fyra inför runda 6 med tre segrar, ett kryss och en torsk (mot Norrby av alla lag). I laget hittar vi bekantskaper som Johan Bertilsson, Christos Gravius och Axel Lindahl. Alla mer eller mindre ordinarie i det här laget som kommer att bli en dark horse i racet om de allsvenska platserna.

Eleganterna då. Ja. Det var ett jäkla uppvaknade efter debaclet på Tunavallen. En jävligt tung vecka. Vi har sett sådana matcher förr och vi kommer se dom igen tyvärr. Det viktigaste är att kunna resa sig igen. Att göra något bra av det. Jag hoppas att vi får se ett betydligt mer inspirerande J-Södra på lördag. Vi kräver det.

# # #

I övrigt så blir man imponerad av Östers IF som är tvåa i skrivande stund. Vår gamle målvakt Damir Mehic har gett en stabil grund att stå på för Växjögänget som bara har släppt in ett mål på fem matcher. Då räcker det att man snittar ett mål framåt. Det räcker.

# # #

24 matcher har vi lirat mot Degerfors sedan 2006 och återkomsten till elitfotbollen. På dessa har vi tre hemmasegrar och tre bortasegrar mot dom. Å andra sidan har Degerfors bara vunnit tre matcher på ”Vallen”. Facit på ”Vallen: 3 hemmasegrar, 6 kryss och 3 bortasegrar. På Stora Valla har haft väldiga problem men det lägger vi inget fokus på nu. Så det så.

# # #

Vår defensiv har brustit rejält. Egentligen sedan försäsongen. Det måste vi får ordning på. Frågan är bara hur? Naturligtvis spelar det roll att general Crona är skadad. Däremot är vi oerhört passiva i eget straffområde. Otroligt passiva. Det enkla bli oerhört svårt. Som att sparka bort bollen. Mot AFC gick det mesta emot oss. Vi tappade bollar, vi tittade på. Mer rejäla, tack.

Det ska bli intressant att se hur Andreas Brännström löser anfallet nu när Dzenis är borta. Så många alternativ finns ju inte när varken Amar Muhsin eller Gabriel Andrén fått så många chanser chanser. Andrén fick hoppa in några minuter mot AFC men Muhsin har noll speltid såhär långt och dessutom varit lättare skadad den senaste veckan. Jag räknar inte med att någon av dom är något alternativ till att starta.

Så vad finns kvar? Moustafa Zeidan? Zeidan ska ju ha mycket boll och vara den som ligger bakom våra anfall, inte den som ska vara längst fram. Omondi? Tja. Kanske det ”bästa” alternativet men då tappar vi en snabb kantspelare.

# # #

Som man längtar efter att ställa sig på ”Vallen” och heja fram Di Gröne. Sjuk längtan.

# # #

Får vi se Pavle Vagic på lördag? Tveksamt. Ljumskskador är luriga och jag tror inte man väljer att chansa i det här läget med tanke på alla märkliga skador laget har fått emot sig. Däremot kommer Mr Vagic spela i nummer 3 när det väl bli dags.

Missa inte att krita på namninsamlingen för att stoppa plasten på ”Vallen”. Gör det smidigast via länken här!

Under sommaren har vi lagt upp samtliga J-Södras matcher sedan 2001. Oftast kompletta med matchfakta och laguppställning. Det är ett evighetsarbete att kartlägga en fotbollshistoria men det är väldigt kul. En vacker dag ska den där matchlistan vara komplett. Tills dess kan man hitta de flesta säsonger från den grönvita historien via vår gamla hemsida. Kika in här.

# # #

Nu när våra matcher spelas utan publik är det även paus i vår utgivning av matchprogrammet. Vi lovar att vi är tillbaka minst till 2021 eller när publiken är välkommen igen. J-Södra förtjänar ett klassiskt matchprogram. Har ni tips och idéer på hur vårt matchprogram ska se ut så dra iväg ett mejl.

# # #

Det är lätt att glömma det mesta från AFC matchen. Zeidans 0-1 mål borde vi inte glömma. Hos Zeidan finns en otrolig potential. Vi vill se mer. Mycket mer.

Till sist.

”Don’t worry about a thing. Cause every little thing gonna be all right”

Jag och Bobban sjunger upp oss inför matchen.

Till sist 2.

Ge oss en seger på lördag. Låt Vallen vara en obesegrad i år. Gör oss stolta igen.

Kommentera

Lämna ett svar

spot_imgspot_img

Relaterade artiklar

Följ oss!

2,131FansGilla
0FöljareFölj
898FöljareFölj

Senaste inläggen