En kväll i juni

Bara två dagar kvar innan den riktiga fotbollssäsongen 2020 drar igång. På Gamla Ullevi, mot GAIS. Denna kväll har vi sannerligen längtat efter.

Inget är sig likt i den här världen. Jag har precis tittat på den allsvenska premiären mellan Sirius och Djurgården. En perfekt svensk sommardag och alldeles folktomt på Studenternas IP. Och på alla andra arenor också. Just idag känns det konstigt a t t man ska kunna titta på liveidrott på plats inom en snar framtid. En hemsk tanke.

Det viktigaste är ändå att folksporten fotboll börjar igen. Som vi har saknat det.

På tisdag smäller det alltså för våra grönvita eleganter. En försäsong som blev världens längsta och där vår senaste träningsmatch spelades i mars så är det väl ingen som vet hur vi står oss. Eller hur något annat lag står sig. Superettan 2020 kan sluta hur som helst. Nästan.

GAIS borta, Ljungskile hemma och HBK borta. En jäkligt klurig inledning.

GAIS ja. Förlust i båda mötena ifjol. 0-1 torsk under våren i Götet och 1-2 hemma under den tunga, tunga hösten. Vi har fan revansch att utkräva.

Det ska bli väldigt intressant att se hur ”Brännan” formerar sina mannar mot GAIS. Brännström själv påpekar att det är extra stor konkurrens på det centrala mittfältet. Finns en hel del alternativ att välja bland.

Den unga talangen Elias Nordström är uppflyttad till a-truppen och mycket talar för att 16-åringen finns med i matchtruppen mot GAIS. Nordström spelade varken med P19 eller P17 när de hade seriepremiärer tidigare idag. Båda gängen ställdes mot Halmstads BK och det gick bäst för P17 som vann med 4-0. För P19-laget blev det förlust med 2-0. Spännande att följa Elias och de båda elitlagen i de allsvenska serierna.

Alla idrottsklubbar i Sverige, ja i hela världen, kämpar för överlevnad. Vår älskade klubb behöver all hjälp som finns. Spana in den här länken för att se hur du kan hjälpa till.

# # Se upp för Degen! Har dom som trea i mitt tips.

Dzenis vinner den interna skytteligan. Han såg vass ut under delar av cupspelet.

Fem byten per match borde ge utrymme för att kunna förändra en match. Men jag är ganska säker på att det inte kommer att bli massor av byten bara för sakens skull. Inte hos oss iallafall. Dock ett vettigt beslut. Dessutom krävs det fyra varningar för att bli avstängd en match. Också vettigt kan jag tycka.

Något nytt i GAIS då? Tja. Gamla skyttekungen Richard Yarsuvat har bytt Borås och Norrby mot Götet och GAIS. Han har dock sett seg ut de senaste säsongerna men kanske har flytten gjort honom gott? Och på tal om Degen så är det deras gamla tränare Stefan Jakobsson som basar för makrillarna. Säkert för att få till lite stabilitet.

# # Det är väl hög tid att Edin stänker in ett mot sitt gamla lag?

Såg Blåvitt mot Ellos och drömde om en comeback för Robban Gojani. Nångång. Snälla. Nångång.

Får vi behålla Amir Al-Ammari säsongen ut? Har vi ens råd att tacka nej till något bud?

Till sist.

Såhär slutar Superettan 2020

1 Halmstad
2 J-Södra
3 Degerfors
4 Brage
5 Örgryte
6 Eskilstuna
7 Trelleborg
8 Västerås
9 Dalkurd
10 Ljungskile
11 Akropolis
12 Sundsvall
13 GAIS
14 Öster
15 Umeå
16 Norrby

Föregående artikel
Nästa artikel

Kommentera

Lämna ett svar

spot_imgspot_img

Relaterade artiklar

Följ oss!

2,131FansGilla
0FöljareFölj
898FöljareFölj

Senaste inläggen