Den härliga vändningen

J-Södra kunde ta säsongens första trepoängare då man besegrade Ljungskile på ”Vallen” med 2-1 efter 0-1 underläge i paus. Dzenis Kozica och Amir Al-Ammari gjorde målen för Eleganterna.

Mycket var sig likt från GAIS matchen. Ett stort bollinnehav för J-Södra där bollen mestadels gick i sidled eller bakåt. Det såg ganska enkelt ut för gästerna att freda sig och under matchens första 45 minuter hade vi ett klockrent stolpskott framåt, i övrigt var det noll i kolumnen för avslut på mål. Moustafa Zeidans skott var dock värt ett mål. Den snyggaste prestationen under halvleken men inget mål.

Annars började den här matchen på sämsta tänkbara sett. Försvarsgeneralen Sebastian Crona vred till vänsterbenet på mittplan och blev liggandes innan han bars ut. Det såg verkligen inte bra ut och skadelistan växte nog där ytterligare.

Andreas Brännström valde att flytta ner Jetmir Haliti som mittback och plockade samtidigt in Eric Omondi. Haliti vikarierade som mittback redan under fjolåret och gjorde det förtjänstfullt även i den här matchen. Annars tycker jag nog att försvarsspelet ser ”sådär” ut. Vi har inte riktigt hittat tryggheten i det spelet. Bara två matcher förvisso och målvaktsbyte.

Ljungskile med både Tompa Siwe och ”Pep” Beqaj från start fick en del lägen under första halvlek. Målet som de gör kommer från en skänk av Kevin Rodeblad Lowe som med en alldeles för lös bakpåtpass gör det möjligt för Beqaj att komma fri mot Anton Cajtoft och där gör han inget misstag.

En jäkla kalldusch.

Efter paus byts just KRL ut och Marcus Degerlund får seriedebutera. Degerlund har potential men har inte spelat många matcher det senaste året. Han behöver speltid och hela backlinjen lär få bekänna färg redan på lördag då Halmstad väntar.

0-1 står sig oroväckande länge och jag tror att de flesta knappt vågade tro på en vändning. Bara minuten innan vår kvittering har dessutom Tom Siwe världens chans att sätta 0-2 men skottet går tätt, tätt utanför Cajtofts högra stolpe.

Istället för 0-2 blir det 1-1. För en gång skulle går bollen snabbt från försvar till anfall. Jetmir Haliti hittar fram till Dzenis Kozica som skjuter och bollen touchar på en LSK spelare och går i en bana över målvakten och in i mål. Så underbart skönt att se bollen i nät.

J-Södra fortsätter att vaska fram målchanser men det ska dröja till matchminut 84 då Amir Al-Ammari skjuter in en frispark, via Tom Siwe givetvis, i mål. Då dansade vi framför plattor och tvskärmar.

2-1 blir slutresultatet och så förbaskat skönt med en seger. Allt blir så mycket lättare då.

NOTERBART

# # Tom Siwe var tillbaka på ”Vallen” och hade en framträdande roll som vinge i Wålemarks bygge. Ytterst nära att bli målskytt men vi är glada att du bommade.

# # Vi lider med Sebbe Crona som såg ut att råka ut för en tung skada. Vår general. Kämpa Sebbe!

# # Moustafa Zeidan har varit ett utropstecken men var inte lika framträdande ikväll som mot GAIS. Hans stolpskott i första var värt ett bättre öde.

# # Jetmir Haliti agerar tryggt och säkert som mittback. Läcker assist på 1-1 målet. Lär få fortsätta på den positionen.

# # Anfallsspelet vill sig inte. Med en spelare som Edin, Kozica, Zeidan och Omondi så kan man kräva mer. Bättre ikväll än mot GAIS men det finns mycket att förbättra. Många matcher kommer se ut såhär. Det gäller att hitta nycklarna att kunna låsa upp tajta försvar.

# # Så lycklig över att se Anton Cajtoft i målet.

# # Öster och Giffarna de enda lagen med full pott efter två rundor.

# # HBK nästa blir en prövning och en annan matchbild. Jag inbillar mig att det passar oss bättre.

Matchfakta

Jönköpings Södra – Ljungskile 2-1 (0-1)

0-1 (30) Perparim Beqaj 1-1 (68) Dzenis Kozica 2-1 (84) Amir Al-Ammari

Varningar: JÖN: Fredric Fendrich (54)

Domare: Granit Maqedonci

Total speltid: 92:25

LAGET:

Anton Cajtoft – Jesper Svensson, Sebastian Crona (10), Kevin Rodeblad Lowe (46) – Elias Gustafson, Moustafa Zeidan, Fredric Fendrich (56), Amir Al-Ammari, Jesper Svensson – Dzenis Kozica, Edin Hamidovic

Inhoppare: Eric Omondi (10) Marcus Degerlund (46) Smajl Suljevic (56)

Kommentera

Lämna ett svar

spot_imgspot_img

Relaterade artiklar

Följ oss!

2,131FansGilla
0FöljareFölj
898FöljareFölj

Senaste inläggen