ÖIS väntar på Rosenlund

Cupgruppspelet avslutas under måndagskvällen där seriekonkurrenten Örgryte väntar på Rosenlunds IP. Varken vi eller ÖIS har chansen på avancemang men jag är säker på att båda lagen vill göra så bra ifrån sig som möjligt. I vår trupp är det stenhård konkurrens av platserna så det gäller att prestera så bra som möjligt.

Efter 2-2 borta mot AIK föll J-Södra samman borta mot Kalmar FF. 5-0 plumpen blev ett uppvaknande för spelarna och kanske en viktig näsbränna inför fortsättningen. Vi hängde inte alls med och när målen började trilla in bakom Frank så blev både humör och spel lidande. Lite synd att vi inte orkade stå upp för visst hade det kittlat med en betydelsefull match när vi för en gång skull spelar på ”hemmaplan”.

I truppen saknas fortfarande Kevin Rodeblad Lowe och Philip Wiström. Anton Cajtoft ska enligt tränare Brännström ta det lite lugnt och istället finns Tobias Andreasson i truppen från vårt U19 lag. Jag hade gärna sett Anton i någon av cupmatcherna men vi får lita på coacherna där.

Vi syns på Rosenlund!

NOTERBART

# Jesper Svensson spelar mest eller rättare sagt, alltid. Varenda minut såhär långt.

# Matcherna mot ÖIS brukar bli sevärda. Ifjol möttes lagen även då i cupen och J-Södra vann på Valhalla IP med 2-1. I seriespelet ifjol blev det 5-2 hemma och 1-1 borta.

# Exsödraiter: Ingen Jocke Karlsson i ÖIS som får stå över pga skada. Däremot finns Anton Andreasson med i matchtruppen. På tränarbänken återfinns Miguel Beas (J-Södra 2016-17) som komplement till den nya huvudtränaren Keith Millen.

# Målskyttarna såhär långt under försäsongen inkl cup: Edin Hamidovic 2, Dzenis Kozica 2, Moustafa Zeidan 1, Gabriel Andrén 1

MATCHGUIDEN

Vad: Svenska Cupen
Jönköpings Södra IF – Örgryte IS
Måndagen den 9 mars
Avspark: 19:00
Steaming: Cmore
Domare: Granit Maqedonci
Rosenlunds IP, Jönköping

TRUPPEN

1 Frank Pettersson
2 Elias Gustafson
4 Marcus Degerlund
5 Fredric Fendrich
7 Sebastian Crona
8 Moustafa Zeidan
9 Perparim Beqaj
10 Edin Hamidovic
11 Enock Kwakwa
12 Jesper Svensson
13 Mikael Marques
14 Smajl Suljevic
17 Eric Omondi
18 Jetmir Haliti
22 Daniel Ljung
23 Tobias Andreasson (U19)
24 Amir Al-Ammari
27 Dzenis Kozica

Kommentera

Lämna ett svar

spot_imgspot_img

Relaterade artiklar

Följ oss!

2,131FansGilla
0FöljareFölj
898FöljareFölj

Senaste inläggen