Smylie, Smylie, Smylie

Det är bara att gratulera de dryga 3100 åskådarna som fick bevittna den här matchen. Sju mål varav fem för hemmalaget. Man får nypa sig i armen, packa ihop och åka hem och se om matchen i lugn och ro. 5-2 till Södra efter tre fullträffar av Daryl Smylie och två av skyttekungen Edin Hamidovic. Vilken söndag!

Det var en match med två ansikten. Den svängiga första halvan med mål efter mål. Ett tag visste jag inte om jag fick med alla mål men det ordnade sig nog. Edin Hamidovic inledde målskyttet efter knappa fem minuter då han på straff satte 1-0. Dock så var målvakten Fredrik Andersson inte långt ifrån att ta den men desto skönare att se den i nätet.

Sedan blev det Örgryte för nästan hela slanten. Gustav Ludwigson visade att Hammarby gjorde helt rätt med att säkra upp honom redan nu och satte vår backlinje på stora prov. Just Ludwigson satte dit kvitteringen och han låg även bakom vändningen till 1-2. Ett tjusigt fotbollsmål med sex snabba passningar som sågade sig igenom oss och Ailton gjorde inget misstag fri mot Frank Pettersson.

Knappt hade vi hämtat oss från det innan Alexander Jallow snurrade på sin kant och serverade Edin bollen och då blir det farligt och utan krusiduller så står det 2-2. När Edin får bollen där, precis utanför straffområdet, är han så svår att försvarar sig emot.

2-2 efter halva matchen och då visste man verkligen inte vad det här skulle ta vägen.

Andra halvlek blir en stor käftsmäll för ÖIS. De har inte en chans att hänga med och de skapar egentligen inte en enda målchans i andra halvlek. Andreas Brännström snackade, skruvade och spelarna tog till sig allt och stängde igen butiken. Mästerligt!

3-2, 4-2 och 5-2 kommer från nummer 17. Tre mål på en och samma halvlek. Tre mål mot toppkonkurrenten Örgryte. De måste drömma mardrömmar om honom hela vägen hem till Götet.

Edin hittar ut till Elias på högerkanten och han volleypassar bollen in till Smylie som mot två ÖISare tar sig förbi och vräker in 3-2 till publikens vrål.

4-2 målet som nästan dödar den här matchen har samma huvudpersoner. Edin ut till Elias som gör bort sin gubbe och passar in till en framrusande Daryl Smylie och behärskat fram till 4-2.

På övertid blir det också 5-2. Tommy springer fram på vänsterkanten och kan gå på eget avslut men tittar upp och släpper den till en helt fri Smylie i straffområdet och där gör han inget misstag utan 5-2 i protokollet.

NOTERBART

# Puh! Vilken match. Det är ju de här matcherna man lever för. Pang, pang, pang och så underbart härligt när det blir ett lyckligt slut.

# Daryl Smylie! Tre putsar, uppe i nio totalt nu. Han går mot en ny höst!

# Elias G! Vilket kap! Vilken kapacitet! Två makalösa assister idag och nu unnar vi honom ett mål också. Sprang, sprang och sprang ända till kramp.

# Det är lätt att glömma Edin men han gör sina mål, två idag, och är ett orosmoln för motståndarna. 12 mål nu och vi kan bara be att han spela för oss säsongen ut.

Va det bara jag som hörde en djup ångestfylld suck från stan… troligtvis från Rådhuset. Jävlar va de hoppas på att vi bommar det här

Sajten på twitter

# Över 3000 blev det. Jag tror att nästan alla av dom gärna komma tillbaka i höst. Södra vill man inte missa.

# Fredric Fendrich hyllades inför matchen när han passerat över 400 tävlingsmatcher för J-Södra. Tyvärr så drog han på sig sin sjätte varning och missar därmed Östermatchen om två veckor. Det ska Öster vara jäkligt glada över. Kung Fidde!

# Alexander Jallow höll nästan ensam oss kvar i första halvlek. Våra anfall kom nästan bara från Jallows kant. I andra såg det annorlunda ut när vi även använde Gustafsons kant. Den variationen blev för mycket för Örgryte.

# Tvåa i serien nu!

# Thomas Askebrand i ÖIS var besviken över sitt lag och tyckte att försvarsspelet inte var tillräckligt bra. Han såg ändå fram emot avslutningen av serien och man ska tänka på att ÖIS har sex av åtta matcher på Gamla Ullevi. Hyfsat bra läge ändå för ÖIS. För Södras del är det fyra hemma och fyra borta.

MATCHFAKTA:

Jönköpings Södra – Örgryte 5-2 (2-2)

1-0 (5) Edin Hamidovic, straff 1-1 (19) Gustav Ludwigson 1-2 (25) Ailton Almeida 2-2 (27) Edin Hamidovic 3-2 (65) Daryl Smylie 4-2 (75) Daryl Smylie 5-2 (91) Daryl Smylie

Varningar: JÖN: Fredric Fendrich (45)  ÖIS: Joel Qviberg (54)

Publik: 3.161 på Stadsparksvallen

Domare: Granit Maqedonci

LAGET:

Frank Pettersson – Tom Siwe, Jesper Svensson, Joakim Karlsson – Alexander Jallow, Amir Al-Ammari, Fredric Fendrich, Enoch Kwakwa, Elias Gustafson (89) – Daryl Smylie, Edin Hamidovic (76)

Inhoppare: Tommy Thelin (76) Jetmir Haliti (89)

STATISTIK:

Skott: 13-6
Skott på mål: 7-3
Hörnor: 2-3
Offside: 1-3
Gula kort: 1-1
Röda kort: 0-0

Komplett fakta från matchen hittar ni här

Föregående artikel
Nästa artikel

Kommentera

Lämna ett svar

spot_imgspot_img

Relaterade artiklar

Följ oss!

2,131FansGilla
0FöljareFölj
898FöljareFölj

Senaste inläggen