Mållöst toppmöte

J-Södra fick med sig en poäng hem från Påskbergsvallen och sett till matchen så är vi nog ganska nöjda med det resultatet. Det var en match där kamplusten var på topp men något vidare skönspel var det inte tal om.

Toppmöte och viktiga poäng på spel och det märktes ute på planen. Slarvigt och hafsigt men med mycket hjärta i duellerna. Varberg hade det mesta och bästa under första halvlek och vi får tacka Frankie för att vi får med oss 0-0 in i omklädningsrummet. Skytteligaledaren Seljmani sprang ifrån allt och alla och kom fri mot Frankie men den sistnämnde fick upp en hand och räddade.

J-Södra skapade ingenting under de första 45 minuterna.

I andra halvlek blev Varbergs press mindre och Södra kunde flytta fram positionerna. Faktum är att vi är det starkaste laget sista kvarten och hade också en boll inne men Per Melin blåste bort det pga hands på Edin. Från tevesoffan såg det väl ganska rätt dömt ut.

En poäng borta mot Varberg är ett helt okej resultat och från Gamla Ullevi noterade vi att Örgryte inte plockade in något eftersom de också spelade 0-0 i afton (mot GAIS).

Nu laddar vi batterierna inför nästa toppmatch – på Vallen mot Mjällby. Den ska vi vinna!

NOTERBART

# Två varningar drabbade oss, Jocke och Edin, och båda missar därmed Mjällbymatchen. (Uppdaterat: Edin fick ingen varning vilket först stod på svensk fotboll. Han är således inte avstängd mot Mjällby.)

# Bara drygt 2000 i Varberg i en sådan här match är ju simpelt. Var det någon hockeymatch som konkurrerade?

# GM hördes bäst som vanligt under hela matchen. Fem plus till alla södraiter som var med laget ikväll.

# Med tanke på att det var match i lördags hade man kanske trott att ”Brännan” skulle använda sina tre byten. Men icke. Ett byte blev det ikväll.

# Plumpen mot Norrby satte sig nog lite i våra huvud. Därför skönt att vi tar med oss poäng hem ikväll. Gruset i maskineriet ska vara borta till nästa tisdag!

# Frankies åttonde nolla i år! Bäst i Södra såklart.

MATCHFAKTA:

Varbergs BoIS – Jönköpings Södra 0-0

Varningar: VAR: Hampus Zachrisson (43) Jesper Modig (92)  JÖN: Joakim Karlsson (44)

Publik: 2.027 på Påskbergsvallen

Domare: Per Melin

LAGET:

Frank Pettersson – Jesper Svensson, Sebastian Crona, Joakim Karlsson – Elias Gustafson (63), Amir Al-Ammari, Fredric Fendrich, Enoch Kwakwa, Alexander Jallow – Jakob Orlov, Edin Hamidovic

Inhoppare: Jetmir Haliti (63)

Föregående artikel
Nästa artikel

Kommentera

Lämna ett svar

spot_imgspot_img

Relaterade artiklar

Följ oss!

2,131FansGilla
0FöljareFölj
898FöljareFölj

Senaste inläggen