En magisk halvlek räckte

J-Södra hänger på i toppstriden efter 3-1 hemma mot Syrianska ikväll. Alexander Jallow, Edin Hamidovic och Amir Al-Ammari nätade under första halvlek. En halvlek som var magisk.

3-0 efter halva matchen var i underkant. J-Södra borde definitivt avgjort den här tillställningen med större siffror än det var i paus. Då fick vi ändå tredje målet precis innan pausfikat.

Det blev en rivstart i afton. En klassisk Södrastart där man trycker tillbaka sin motståndare. Vi skapade tryck tämligen per omgående och när Enoch Kwakwa körde sin ”Kurre Hamrin show” så var vi nära ett ledningsmål men Edins tå träffade bara stolpens utsida.

Minuten senare frispelar Edin sin forwardskollega Jakob Orlov som kommer i duell med målvakten Miller och efter avslutet faller Orlov på Miller och domare Daradic blåser straff. Tack för den. Edin stegar fram och skall slå den men i sista sekunden släpper han den till Alex. Han tar en lång ansats och trots att målvakten går åt rätt håll kan han inte rädda den och 1-0 till J-Södra. Han är så kylig där, Jallow. Efter dagar som säkert har påverkat honom så spelar han som att ingenting har hänt. Verkligen imponerande!

Det skulle dröja dryga halvtimmen innan vårt 2-0 mål skulle komma men det var värt väntan. Tompa Siwe vinner tillbaka bollen vid mittplan och slår den till Jakob Orlov i straffområdet och han i sin tur passar den till Edin som fintar bort sin bevakare och i snäv vinkel skjuter han in bollen i bortre hörnet. Riktigt läckert mål!

Precis innan paus skjuter Amir in 3-0 också det ett väldigt vackert mål. Nye Elias Gustafson vinner boll på egen planhalva och springer fram som ett ånglok och hittar Edin centralt som sedan serverar Amir öppen gata och skottet sitter i målvaktens vänstra hörn. Gudasnyggt.

Tremålsledning inför andra är inte det enklaste. Det kan lätt bli passivt och stillastående. Lite så blev det. Syrianska täppte till luckorna bättre och gjorde alla sina byten (ett gjordes i mitten av första halvlek) innan minut 46. De fick stopp på oss.

Det ska sägas att de inte radade upp chanser och deras enda mål var lite ett slumpmål. Inhopparen Rashidi tog sig förbi Elias ute på deras vänsterkant och likt våra mål så letade sig bollen in i det bortre hörnet. 3-1 med lite mer än 20 kvar att spela så blir man ju nervös.

I ärlighetens namn så var det väl ändå närmare 4-1 än 3-2 i slutet. Vi vinner den här matchen för att vi är ett bättre fotbollslag. Tre sköna poäng in på kontot och inför omgång 20 är vi på en fjärdeplats i tabellen.

NOTERBART

# Edins tionde mål, Amirs sjätte och Jallows fjärde. Frågan är om det var Jallows sista fullträff i den gröna tröjan för den här gången. Imorgon vid midnatt stänger fönstret och frågan är om affären är löst då.

Jakob Orlov. Vilken jävla krigare. Googla lagspelare och hans namn kommer upp först. Kung.

Sajten på twitter

# Elias Gustafson slängdes in i hetluften efter bara några dagar i 036-land. Längst på planen och väldigt delaktig i spelet under första halvlek. I andra halvlek fick han det tuffare men överlag en bra debut. På tilläggstid fick han bytas ut efter kramp och fick stora applåder från sin nya hemmapublik.

# Jeppe Svensson tog klivit in centralt i backlinjen när chefen Crona satt på läktaren. Jeppe fixade det galant. Jocke Karlsson spelade en halvlek efter en vadskada men det var lugnande rapporter kring den skadan. Jetmir lirade istället under andra halvleken och skönt att han verkar vara fit for fight igen.

# På Vallen är vi väldigt starka. Det ska lagen ha med sig när de sätter sig i bussen hit. Nästa hemmamatch är mot Örgryte och det blir en toppmatch. Spännande!

# Man vet aldrig vad som händer när Robert Daradic dömer. Han blandar och ger som de flesta. Värst råkade nog gästernas Martin Falkeborn ut för när han råkade gå förbi Mr daradic precis när han blåste i sin pipa. Då ska man veta att just Daradic har mest decibel när det gäller pipblåsning…

# Firma Orlov/Hamdiovic producerar. Kompletterar varandra bra. Edin 1+1 ikväll, Jakob med en assist och en fixad straff.

# Statistiken kring matcherna har blivit rejält försämrad år för år. Nu redovisas inte ens hörnor längre. Ifjol tog de bort frisparkar. Snart ryker väl avsluten också. Petitesser kanske men fotbollen är ljusår efter de andra stora lagsporterna. varför?

# Frej nästa och redan på fredag. Tätt med matcher nu och vi får hoppas att vårt lite väl sargade lag hinner bli kuranta, framförallt våra försvarsspelare.

Matchfakta från matchen hittar ni här

Kommentera

Lämna ett svar

spot_imgspot_img

Relaterade artiklar

Följ oss!

2,131FansGilla
0FöljareFölj
898FöljareFölj

Senaste inläggen