Bortaseger mot Frej

J-Södra bortabesegrade Frej Täby med 1-3 där samtliga mål gjordes i andra halvlek. Jakob Orlov inledde målskyttet och sedan prickade Amir Al-Ammari in tvåan och spiken i kistan satte inhopparen för kvällen, Daryl Smylie. Nionde raka matchen med poäng ger en tillfällig andraplats i den jämna tabelltoppen.

Den mållösa första halvleken kan vi egentligen snabbspola förbi. Frej hade minst lika mycket som vi hade men det var en svag halvlek från vår sida. I andra skulle det bli betydligt bättre.

Ledningsmålet kom i den 50:e minuten genom Jakob Orlov. Jocke Karlsson med ett inlägg från höger som Jakob är högst på och nicken elegant i mål bakom målvakten Jonas Olsson.

Kort därefter är det ytterst nära 0-2 men Edins nick touchar ribban och går över. Tvåan skulle dock komma och det efter en hörna där bollen går ut till Amir till höger om straffområdet och han slår egentligen bara in bollen mot straffområdet men bollen går hela vägen i mål, via stolpen.

Södra kontrollerar matchen helt fram till en billig straffspark för Frej. Jocke Karlsson backar in i en motståndare och domaren pekar på straffpunkten och dessutom gult kort för Karlsson. Straffen läggs av Moustafa Zeidan och trots att Frank går åt rätt hål sitter straffen och reduceringen är ett faktum.

Men det här skulle vara en grönvit kväll. Daryl Smylie, inhoppare för dagen, punkterar tillställningen med sex minuter kvar av ordinarie tid. Efter en hörna nickar Fredric Fendrich in bollen mot Smylie som får en fot på bollen och 1-3 . Då hade Smylie bara varit inne på planen i 48 sekunder.

En rättvis seger till slut där vi visar musklerna i början av andra halvlek. Tre mål framåt igen och tre olika målskyttar. Det visar styrka!

På onsdag är det dags för Svenska Cupen och då beger vi oss till Lund för match mot Torns IF. Nästa seriematch spelas efterföljande tisdag borta på Örjans Vall mot Halmstads BK.

NOTERBART

# Nionde raka matchen utan torsk. Styrka!

# Elias Gustafson fick åter starta och spelade hela matchen. Vårt andra nyförvärv Liban Abdulahi fick sitta på bänken matchen igenom.

# Green Machine dominerade som vanligt. Vilken kärlek de ger match efter match. Det är bara att buga och bocka för dessa fantastiska gröna hjärtan.

# Jocke Karlsson med säsongens första assist då han hittade Orlovs huvud i straffområdet. Under första halvleken hade Jocke även några halvchanser så det där målet kommer nog snart.

# Jeppe Svenssons segerdans efter Smylies 1-3 mål vill vi se många, många gånger till. Ett par varv runt kramkalaset. Såå Jeppe. Så Jeppe. Kärlek!

# Kwakwa och Karlsson varnade men inga nya avstängningar.