Borta är det nya hemma

J-Södra bärgade säsongens tredje bortaskalp efter 0-2 på Gavlevallen mot Dalkurd. Alexander Jallow gjorde ledningsmålet i första halvlek efter ett instick från Smylie och 0-2 målet var efter en snygg prestation av assistkungen Jeppe Svensson. Tre goa, fina poäng i jakten på Drömmen.

Andreas Brännström hade tryckt mycket på bortaspelet inför den här matchen. Han har naturligtvis insett att vi måste börja producera även när vi lämnar 036-landet. Jocke Karlsson fick kliva in i elvan istället för Tom Siwe, Enoch Kwakwa och Kapten Fendrich fick åter lira centralt och Daryl Smylie tog platsen bredvid Jakob Orlov.

Första halvlek var småirriterat och domaren hade en hel del att stå i. J-Södra spelade smart och inte lika slarvigt som vi sett under bortamatcherna. Viktiga ledningsmålet kom efter ett snabbt inkast av Tkalcic på högerkanten till Jesper Svensson vars inlägg når Smylie som i sin tur får fram bollen till Jallow och då är det mål.

Så många fler chanser blir det inte under första halvlek. Några nästan-lägen är det enda vi noterar.

Dalkurd trycker tillbaka oss i inledningen av andra halvlek men man vaskar inte fram några större chanser. 0-2 kommer egentligen inte överraskande. Jeppe Svensson väggspelar med Jakob Orlov och är iskall i duellen med målvakten. 0-2 och där kändes matchen vunnen.

I slutet blir det ännu grinigare och till slut har domaren plockat fram det gula kortet åtta gånger, fyra för vardera laget. Daryl Smylie var den enda i Södra som drabbades extra hårt eftersom han blir avstängd i nästa match.

Tre sköna poäng hem till Jönköping. Tre viktiga poäng inför den spännande hösten.

NOTERBART

# Mycket snack kring Alexander Jallow och lite signifikativt att han gör ett mål idag. Tredje målet för säsongen och där kan nog ”Jankan” trissa upp priset lite till.

# Han får inte rubrikerna men jävlar vilken säsong ”Jeppe” har gjort. Säsongens första fullträff idag och ett vackert sådant. Det var han värd den gode Jeppe.

# Stabilt överlag och försvarspelet satt. Jocke Karlssons attityd behövs och Sebbe Crona är outstanding. Jeppe se ovan. Det ser bra ut.

# Nico Tkalcic hade det tufft i första halvlek mot Ceesay. Slarvig emellanåt. Har haft en liten dipp de senaste matcherna.

# Tungt att få Smylie avstängd i nästa omgång. Tuff varning idag. Smylie har haft en finfin formkurva.

# Det gjorde inget att Varberg förlorade på nytt. Det gjorde ingenting alls.

# Femte nollan för Frankie och Södra. Andra mot Dalkurd. Vad är det man säger…släkten är värst?

# 153 åskådare. 153. Det är inte värt Superettan. Eller Dalkurd. Exallsvenska Dalkurd.

# Över 3000 mot Syrianska nästa måndag!? Nu jävlar är det på riktigt. Killarna är värda det!