Tillbaka på vinnarspåret igen

Efter två tunga smällar mot först Mjällby och sedan Syrianska visade J-Södra sin styrka igen. Hemma på ”Vallen” är laget svårslagna och det fick suveräna serieledarna Varberg erfara. Matchen slutade 3-1 sedan Jakob Orlov gjorde matchens två första mål och när sedan Alexander Jallow gjorde 3-0 kunde inte Varberg komma tillbaka.

Tre poäng var nästan ett måste om man ville haka på topplagen och sällan har en seger känts så skön som ikväll. Under första halvlek visade J-Södra sin styrka och pressade tillbaka Varberg som nog var en aning konfunderade. När de sedan fick sin målkung Astrit Seljmani skadad så var de i brygga. Jakob Orlov gjorde ledningsmålet redan i den sjunde minuten efter hörna (!) och där hörnan når Fredric Fendrich som nickar in den i gröten och där stånga sig Orlov fram och nickar in sitt tredje mål för säsongen. Det skulle bli mer från den gode Jakob.

1-0 ledning i paus och Varberg hade en hel del att fundera över. I andra halvlek rivstartar man och trycker tillbaka Södra rejält. De visar att de är ett absolut topplag med sin tyngd och man vågar också trycka på med mycket folk.

Det psykologiskt viktiga 2-0 kommer efter en rejäl anstormning av gästerna. Södra får till två hörnor på kort tid och på den andra så gör man 2-0, återigen på nick av Jakob Orlov. Amirs hörna går perfekt på främre stolpen och Orlov är ostoppbar och Strömberg i målet fick kapitulera igen.

Bara några minuter senare har J-Södra nya chanser och när Fabio Gama går omkull (lite enkelt) så blåser domaren straff. Daryl Smylie skulle ha tagit den men han ger bort den till Alexander Jallow som tackar med att stensäkert sätta dit 3-0 till publikens stora jubel.

3-0 är ingen stor ledning… När Varberg reducerar i den 87:e minuten blir det stressat och nervöst. Varberg har bud på ytterligare mål men vi kan hålla undan.

En fantastiskt skön segern och vi visar att definitivt är at räkna med. Nästa match är redan på söndag mot Trelleborg och fick kan bara hoppas att vi kan fortsätta så här.

Matchfakta hittar ni här

NOTERBART

# Jakob Orlov har hittat formen som han hade under försäsongen. Totalt fyra mål nu och sliter kopiöst ute på plan. En gigant.

# Sebastian Crona var tillbaka som försvarschef och det såg stabilt ut. Däremot så måste vi spela enklare när vi har bollen i försvaret. Varbergs enda möjligheter i första halvlek kom efter slarv i backlinjen.

# Nikola Tkalcic tog ett par kliv framåt gällande form. Förhoppningsvis en spelare som bara kommer att bli bättre och bättre.

# Alexander Jallow har inte hittat fjolårsformen och gör det väldigt svårt för sig. Ikväll tyckte jag mig se en Jallow som sprang mycket mer, tog fler initiativ och sen fick han också göra säsongens första mål.

# Vi är verkligen starka på hemmaplan. Vallen har blivit den där borgen den va för nått år sedan och vi har en helt annan trygghet där. Hoppas det håller i sig även på söndag.

# Hugo Lyck och Anthony Bakic (både 02:or) på bänken idag och det är precis det man vill se. De yngre talangerna ska få vara med och känna på atmosfären och känna att avståndet inte är omöjligt för dem. Ju mer vi ger dem desto mer kommer de ge oss.

# Annorlunda att se Andreas Brännström sittande i början av matchen men efter en kvart var han uppe vid sidlinjen. Jag tyckte att det var mer fart vid sidan av planen idag också. Mer snack, mer engagemang. Det behövs och det sänder rätt signaler. Bra.

# Alltid kul att slå serieledarna. Varberg var inte alls gamla Varberg. Riktigt tunga och 1-1 var inte långt borta i inledningen av andra halvlek. Jocke Persson har något väldigt stort på gång på västkusten. Spännande att se hur de hantera den här motgången.

# Tabellen är sjukt jämn och helt plötsligt är vi en poäng från allsvenskt kvalspel. Man kan inte annat än tänka på hur många poäng vi slängt iväg helt onödan. Vi försöker glömma det och är istället glada att vi är med i racet igen.

Kommentera

Lämna ett svar

spot_imgspot_img

Relaterade artiklar

Följ oss!

2,131FansGilla
0FöljareFölj
898FöljareFölj

Senaste inläggen