En försäsong som ger hopp

Man kan vända och vrida på allt. En försäsong som gått spikrak behöver inte betyda given succé när allvaret börjar. En torsk och resten segrar ger däremot ett kvitto att man är på rätt väg och att fansen börja känna tro igen. Det ser hoppfullt ut.

Lite drygt en vecka kvar innan cirkus Superettan drar igång. Årgång 2019 ser så där brötigt, spännande ut på förhand som bara en fotbollsserie kan göra. När man ska försöka tippa utgången så inser man hur jävlig den här serien är. Är man på fel humör så ser alla andra lag bra ut och vi mindre bra. När man blir kaxig så ser en topp tre placering inte omöjlig ut. Superettan here we go again.

Norrby borta i genrepet är över och en 1-0 seger efter ett nytt mål av Jakob The Great. Han gör mål på allt nuförtiden, skrockar Pelle på en krasslig lina från Borås. J-Södra som desperat har letat efter en anfallare av klass sedan Pawel Cibicki försvann tillbaka till Malmö. Han finns här nu. Det ser inte snyggt ut men i år har han varit på rätt plats, fått de rätta bollarna. Hur länge funkar det? fortsätter Pelle oroligt. Det vete katten.

Bakom Orlov i anfallsdjungeln finns Kaptenen. Sen finns Gero och någon från Ghana. Gero har placerats i frysboxen under hela försäsongen men fick göra sina första minuter idag. Många menar på att han inte fått sin chans. Andra påpekar att han inte visat tillräckligt på träning. Den tredje påstår att han öste in mål för U21 ifjol. Alla tre har säkert rätt men något större förtroende hos Andreas Brännström har han inte fått.

# # # #

Att Sebastian Crona skulle bli den mittbacksgeneral som vi saknat trodde väl ingen. Crona känns given som central mittbacksguru i vår trebackslinje. Tom Siwe har fått en nytändning sedan Philip Wiström gick sönder och Jocke Karlssons tuffhet behövs alltid på planen. Över blir Erik Moberg som var vår främsta försvarare ifjol (även när han gick skadad).

# # # #

Max Watson till listerlandet kändes på något vis tungt för Södrahjärtat men bra för alla parter ändå. Vi hoppas trots allt på Max och vill gärna se dig i Södratröjan igen.

# # # #

Fabio Gama känns ibland så där bra att sommaren kan bli jobbig. Superettan kan ibland bara vara ett skyltfönster till hungriga och rika allsvenska klubbar. Låt bli!

# # # #

Missa inte podden Grönagatan som i veckan släppte ett alldeles lysande avsnitt med Andreas Brännström. In o lyssna för bövelen!

# # # #

Öster ser farliga ut. Det tycker jag nästan jämt men i år luktar det topp tre för Järdlers gäng. HBK, Öster och vi. Ska vi köra på det fast i omvänd ordning? Ni ser. Jag har en bra dag idag.

# # # #

Över 3000 i premiären? JA!

# # # #

Amir och Jallow på landslagsläger. Hur länge får vi behålla dem?

# # # #

#23. Grön kärlek.

# # # #

Får vi Kanerva i premiären vinner vi serien, avslutar Pelle från Borås. Tror fan det!

TILL SIST

Tabellen efter omgång 30

1 Öster
2 Halmstad
3 Jönköpings Södra
4 Dalkurd
5 BP
6 Örgryte
7 Degerfors
8 GAIS
9 Frej
10 Brage
11 Trelleborg
12 Västerås
13 Syrianska
14 Mjällby
15 Norrby
16 Varberg

Kommentera

Lämna ett svar

spot_imgspot_img

Relaterade artiklar

Följ oss!

2,131FansGilla
0FöljareFölj
898FöljareFölj

Senaste inläggen