Est.2007

Jeppes straffmål frälste Eleganterna

Matchen mot avsågade Landskrona BoIS blev en tuff batalj för J-Södra. Det såg länge ut att sluta 1-1 men ett rafflande slut gav till slut tre poäng hem till Jönköping. Tre poäng som mycket väl kan betyda ett nytt kontrakt.
J-Södra fick göra två ändringar i matchen när Smylie och Al-Ammari var avstängda. Tom Siwe togs till nåder igen och fick spela från start och Pavle Vagic gick in som offensiv mittfältare. Fredrik Olsson stannade hemma och Markus Tegebäck fick åka med i hans ställe och fick faktiskt göra sitt första inhopp i Superettan då han spelade de sista minuterna.
Redan efter nio minuter kunde J-Södra göra ledningsmålet. Efter en offensiv frispark hamnade bollen ute hos Fredric Fendrich som sköt och bollen styrdes finurligt in i mål av en påpasslig Tommy Thelin.
Halvleken skulle ändå sluta oavgjort då Landskrona vackert fick in en kvittering precis innan pausvilan. Snabbt och koncist och bollen hos Monday Samuel som elegant satte 1-1 bakom Eriksson i Södramålet. Tungt.
Andra halvlek blev en lång kamp för att få till några chanser. Det skulle dröja till matchens sista 10 minuter innan det brände till. I den 84:e minuten drogs Thelin ner i straffområdet och Alexander Jallow fick chansen att bli stor hjälte – men Landskronas målvakt Kaddoura gick åt rätt håll och räddade. Då såg det verkligen ut att bli 1-1.
J-Södra skulle ändå få sista ordet. På övertid drogs (!?) Benjamin Tannus ner i straffområdet och på nytt blåste domaren straff. Den här gången klev outtröttlige Jesper Svensson fram och placerade snyggt in segermålet.
Fy fan va gott!
NOTERBART
# När Fredrik Olsson stannade hemma fick Markus Tegebäck åka med i truppen och han fick dessutom göra Superettandebut när han byttes in i minut 85. Markus som under den här säsongen har hunnit med spel i U21-laget, Tenhult och Assyriska. Det här var du värd, Mackan.
# Tommy tackade nej till två straffar och istället gick chanserna till målkungen Jallow och slitvargen Svensson. Vargen vann och sköt hem tre pinnar till Jönköping. Man ryser.
# Matchen var precis så dålig som man på förhand anande. Krampaktigt. Men nu är vi snart i mål och kan lämna den här skitsäsongen bakom oss.
# Jag har aldrig hoppats att HIF ska vinna en match men ett oavgjort resultat kan jag tänka mig idag på Finnvedsvallen. Och imorgon vinner inte Varberg. Solklart.
# Det spelar ingen roll hur många mål du gör i en U21 match. Det är sen gammalt. #gero
# ”Saku” spred lugn de här matcherna. Starkt av AB att bänka ”sin” adept i ett tufft läge. Det var trots allt behövligt.
# Många Södrahjärtan i de tuffa, viktiga matcherna. Frågan är vad som händer inför nästa år. Vi står vid ett vägskäl. Flera etablerade spelare har utgående kontrakt. Firma Jankevics/Brännström har säkert planen klar för sig. Spännande!
# GM. Vi älskar er.
Matchfakta hittar ni här

Föregående artikel
Nästa artikel

Kommentera

Lämna ett svar

spot_imgspot_img

Relaterade artiklar

Följ oss!

2,130FansGilla
0FöljareFölj
898FöljareFölj

Senaste inläggen