Onsdagsblandning

Tre omgångar återstår av Superettan 2018. Jag hade hoppats att jag menade av säsongen men den kan bli längre än just tre matcher. Det där spöket lever vidare.
Kval ifjol kan bli kval i år. Samma gamla kvalskit. Ge mig styrka!
Jag minns tydligt ett snack med sportchefen Andreas Jankevics under sommaruppehållet. Det var hyfsat positiva vindar i klubben och i framförallt laget. En fin avslutning av vårsäsong och ändå lite, lite häng på en topp fem placering. Där nånstans fanns det interna målet när summeringen skulle göras i november. Ett bra avslut inför nästa säsong. Då jäklar…
Nu sitter vi några månader senare med ett dystert facit. En femteplacering är det inte tal om. En säker plats till nästa säsong är nästan lika långt bort om man vill vara hård. Höstsäsongen har varit ett enda långt mörker. Räknar vi tabellen enbart på höstsäsongen så är vi nästsist, bara Landskrona är sämre (en pinne) än oss. Nio inspelade poäng på tolv matcher. Vad hände liksom?
# # # #
Jörgen Wålemark. Christer Persson. Stefan Jörgensen. Andreas Brännström. En fyrling som just nu bara väcker ångest. De positiva vindar som blåste upp när Andreas Brännström blev klar är verkligen bortblåsta. Det ska sägas att jag tror att AB är rätt man för oss. De flesta jag har pratat med har ett stort förtroende för honom. Problemet är bara att vi inte kan stå och vänta på att saker ska hända ”till nästa säsong”. Det gäller först och främst att överleva dit. För så är det. det handlar om överlevnad. En ny degradering skulle innebära en katastrof för klubben.
# # # #
Spelarna har det största ansvaret för att vi är där vi är. Jag tror iallafall att de börjar förstå att de inte är bättre än tredje sist i andraligan. Långt borta från den allsvenska glamourösa mediabilden. Vi snackar botten i Superettan. Den vi trodde att vi lämnade för gott i början av 2010-talet.
Det har varit mycket snack om de s.k ”kulturbärarna”. Jag har inte sett en skymt av dem. Kanske är de med och bidra under de tre sista matcherna. Kanske struntar de i det.
# # # #
Naturligtvis finns det inga mirakelkurer att hitta på nu. Däremot skulle jag önska att vi visar attityden, engagemanget, kärleken till den finaste av klubbar. Det är så dax att svettas för klubbmärket. Att gå ut och visa sin publik att man verkligen brinner för det här. I allt för många matcher har det varit sisådär med det. En axelryckning, en hand för pannan, ett ”jaha”. Supportrar kräver inte så värst mycket. Ett gott jobb på planen. En vilja. I med och motgång.
# # # #
Och de där förbannade gesterna mot varandra. Vi vinner som ett lag. Vi förlorar som ett lag. Tillsammans. Vad fan hände med det?
# # # #
Goda råd är dyra. Tre matcher. Tre matcher att rädda det här. Två hemmamatcher men där har vi varit usla i år. Hemmaborgen har varit allt annat än en borg. Men det struntar vi i nu. Tre matcher. Cupmatcher. Det gäller att vinna, överleva. Cup.
Så vad göra?
Vilka vill spela? Hur ska vi spela? Vilka är heta? Vilka är kalla? Målvakt?
Det ska sägas trots att det gör ont. Vi har ingen målvakt. Den här säsongen har tagit knäcken på vår nummer ett. Helt utan pondus och kommer fel (nästan) hela tiden. Jag hade chansat och bytt målvakt. In med CJ. Det kan inte bli värre. Vi som minns kommer ihåg när Mike A räddade oss en gång i tiden när Ivo sviktade.
Trebackslinje eller gå tillbaka till fyrbackslinje? Jag hade nog valt att gå tillbaka till en stabil (?) fyrbackslinje med Jocke och Moberg som mittbackar. Lugnt och fint och framförallt tryggt.
Mittfältet har varit vår akilleshäl i år. För lika spelare och en Smylie ur form. Robban Gojani saknas något enormt.
Tommy är inte i närheten av forntida dagar men kanske är hämmad av sin axel? Är han fit for fight så låt han spela på kanten.
In med Gero och in med Fredrik Olsson. Oväntat men två spelare som kan göra mål. Det är ju trots allt det vi spelar för.
# # # #
Vi måste vara det lättaste laget att scouta. Vi spelar precis på samma sätt oavsett tränarbyte. Gör det oväntade. Överraska motståndaren. Ahmad Gero är ett frågetecken men en kille som gör mål, är avig, och framförallt så vill han något. Vad har vi att förlora?
# # # #
Vore det inte en idé att försöka ge sig på någon form av publiktryck på måndag? Obefintlig reklam inför en våra viktigaste matcher på år och dar. Pinsamt om vi inte lyckas nå upp till 2000 åskådare. Det gäller att jobba för det. Snart kanske jobbet inte finns kvar.
 

Föregående artikel
Nästa artikel

Kommentera

Lämna ett svar

spot_imgspot_img

Relaterade artiklar

Följ oss!

2,131FansGilla
0FöljareFölj
898FöljareFölj

Senaste inläggen