Jallows dubbel sänkte Makrillarna

J-Södra tog höstens tredje seger när man ”måste vann” över GAIS med 2-0 på ett kylslaget Stadsparksvallen ikväll. Stor segerorganisatör blev lagets skyttekung (!) Alexander Jallow som satte dit båda matchens mål i andra halvlek.
Tre poäng in på kontot betyder lite, lite andrum, åtminstone tillfälligt, i jakten på att undvika negativ kval. Efter kvällens drabbning står det emellertid klart att Landskrona BoIS är klara för nedflyttning till division 1 och att vi inte kan åka ur direkt.
# # # #
Morgondagens match på Gamla Ullevi betyder mycket för bottenstriden. En förlust eller oavgjort för Varberg gör att vi har saken i egna händer inför de två avslutande matcherna. En seger för Varberg innebär att vi är på kvalplats med två matcher kvar…
# # # #
Andreas Brännström petade sin stjärnmålvakt och satte allt på en oprövad finne. 90 minuter senare hade vi hållit nollan. Det ska sägas att ”Saku” inte ställdes på några jätteprov men en nolla är alltid en nolla.
# # # #
Alexander Jallow fick skit efter Bragematchen (mål där också) sedan han firat sitt mål på sociala medier trots genomklappning och förlust för laget. Ikväll firade han sina mål med hela Vallen och herre jisses vilken målform han är i nu. Sex mål nu och på väg att bli första back någonsin att vinna den interna skytteligan i klubbens snart 96 åriga historia.
# # # #
En väl genomförd match i ett mycket tufft läge av J-Södra idag. GAIS kom ingenstans och även om Orovic (tränaren) tyckte att de gjorde en dålig match, så var det J-Södra som gjorde GAIS ofarliga. En stabil försvarsinsats matchen igenom och det var vi som vågade mest.
Efter den mållösa första halvlek var det vi som satte plattan i mattan i andra halvlek och till slut skulle målen komma. Amir med förarbetet till 1-0 och sedan är det Smylies skott med retur från målvakten ut till Alexander Jallow som skapar målen.
# # # #
Mycket kamp mellan lagen och det höll på att urarta i slutet av matchen sedan Daryl Smylie tacklat en GAIS spelare varvid hela GAIS bänken rusar ut och deras fystränare till och med ut på planen. Han får sedan lämna planen och till slut varsitt gult kort till Smylie och en GAIS spelare. På presskonferensen efter matchen sågade GAIS-tränaren Bosko Orovic domaren för att han inte visade ut Fredric Fendrich sedan denne knuffat GAIS-ledaren i första läget.
Vi kan bara säga att domaren agerade klanderfritt där.
# # # #
Backlinjen har fått ett lyft sedan Jocke Karlsson är tillbaka efter skadan. Moberg-Karlsson-Watson hade full koll på Gaisarna matchen igenom.
# # # #
Både Smylie och Al-Ammari missar Landskronamatchen pga avstängning. Tungt i ett tufft läge men det kunde varit värre. Tannus och Vagic ersätter?
# # # #
”Minuten” hade samlat delar av 68-laget som kvalde upp till Allsvenskan för 50 år sedan. En fint initiativ av klubbmästaren och härligt att höra entusiasmen i presentationen av laget och dess framgång i kvalet 1968. Ni kan läsa om just det i en tidigare artikel här på sajten signerad Jörgen Sperens från 2011.

Kommentera

Lämna ett svar

spot_imgspot_img

Relaterade artiklar

Följ oss!

2,131FansGilla
0FöljareFölj
898FöljareFölj

Senaste inläggen