Lägg inte fokus på en motståndare

J-Södra mot Helsingborg är en toppmatch i Superettan. Real HIF med hela seriens maffigaste trupp mot ett J-Södra som äntligen kan mönstra ett princip ordinarie lag. Tre poäng i botten men matchen i sig betyder så mycket mer. För J-Södras del gäller det att försöka få tag i det där halmstrået i jakten om toppskiktet medan HIF måste bevisa att man är redo för allsvenskan igen.
Egentligen finns det inget som talar f ö r att HIF bommar allsvenskt spel. Desto skönare hade en grönvit seger varit imorgon. Alla käppar i hjulen är välkommet. HIF är ingen favorit. PeO Ljung är osympatisk. Och allt tjat om Andreas Granqvist. Man orkar liksom inte med mer. Därför var det tjänstefel av Södra att bjuda på en hyllning till HIF och Granqvist. Visst, det heter att man ska hylla Svenska Landslaget men vad jag vet så är förbundskaptenen inte på plats, bara lagkaptenen. Och han spelar i HIF. Lägg inte fokus på en motståndare.
Alla blickar mot ”Vallen” och J-Södra imorgon alltså. All media kommer att bevaka hyllningen. Och vi som varit med tidigare vet att hyllningar inte är vår starkaste sida. Så varför blåsa upp det här i artiklar på de officiella kanalerna. Varför inte bara göra en snygg grej vid presentationen av lagen. Lite sådär i förbifarten. Då hade vi sluppit hela den här cirkusen och alla kunde istället koncentrera sig på vad det egentligen handlar om – en match som skall vinnas.
# # # # #
Tommy tillbaka och vi får heller inte glömma Fredrik Olsson. Vår senaste skyttekung i Superettan. Man vill bara att det ska lossna för Olsson. Tänk en grön höst med en Olsson i målform. Det vore han värd.
# # # # #
Jag tror att segern över Öster under uppehållet betydde så mycket mera än bara en seger. Nu tuffar vi på. Hösten ska bli grön. Vi ska ge det här en verklig chans. Bäva månne motståndarna!
# # # # #
Ryktenas man: Alexander Jallow. Läser man mellan raderna i Expressens artikel om Jallow så är det ganska glasklart: får J-Södra ett bra bud så är saken biff.
# # # # #
Gamle ”PC” kan än. Under fjärde tilläggsminuten så gav han sitt Värnamo en högst nödvändig seger borta mot Brage. Kanske att det där målet räddade Roar Hansen några dagar till. På tal om ”PC”. Missa inte Offsides webbexklusiva artikel om honom. Finns att läsa här (om man har Offside konto).
# # # # #
Nummer 9 Tommy Thelin. Man ryser redan. Som vi har längtat. Smylie också.
# # # # #
Helsingborg värvar, värvar och värvar. Samtidigt klarar man inte av att betala hyran för Olympia. Obegripligt att den där föreningen får hålla på. Ett luftslott som aldrig kan hålla. Jag hopppas inte det iallafall.
# # # # #
Femton matcher kvar att lira. Ni vet vad ni ska göra. Färga hösten grön.
Just Do It!
 
 

Kommentera

Lämna ett svar

spot_imgspot_img

Relaterade artiklar

Följ oss!

2,131FansGilla
0FöljareFölj
898FöljareFölj

Senaste inläggen