Förlust i omstarten

Det blev en klar förlust i omstarten av Superettan när serietvåan Helsingborg tog med sig alla tre poängen hem till Skåne. Uppförsbacken var rejäl redan i paus då gästerna hade skaffat en 0-2 ledning genom först Andri Bjarnason och sedan Max Svensson.
J-Södra hade egentligen inte en chans. Vi är lite på efterkälken och mot ett formtoppat Helsingborg har vi tyvärr inte mycket att sätta emot. Ska vi få med oss poäng i en sådan här match gäller det att få ett ledningsmål. Nu får vi jaga, jaga och åter jaga.
Helsingborg kändes starkare och tyngre och två gånger om smällde det i boxen. Först skyttekungen Andri Bjarnason som lite tursamt fick bollen efter en styrning av Moberg men när väl chansen kom drog han på bollen otagbart bakom Frank Pettersson. Kort därefter bredsidade Max Svensson in 2-0 målet efter ett snabbt anfall.
J-Södra hade inte många klara målchanser utan det blir väldigt mycket chansartat. Jakob Orlov river och sliter men är på tok för ensam.
J-Södras tvingas (?) göra ett dubbelbyte i paus där åtminstone Anton Liljenbäck utgår skadad tillsammans med Peter Gwargis. Jeppe Svensson och Max Watson ersätter. Lite initiativ för Södra men HIF har det under kontroll. Den berömda spiken i kistan kommer med dryga tjugo minuter kvar när domaren väljer att blåsa straff när Sebastian Crona och Rasmus Jönsson duellera. Crona närmast bollen och Jönsson utan chans att komma förbi faller och domaren blåser straff. Det hela såg väldigt konstigt ut och det blev självklart stora protester från Södraspelarna. Två gula kort tilldelades, dels till Crona och ett till kapten Thelin. Darijan Bojanic var säkerheten själv på straffsparken trots att Frank valde rätt håll.
Lite, lite nerv blir det ändå i slutet när Daryl Smylie får till en reducering efter en hörna i matchminut 82. Det kunde blivit än mer nerv om Jakob Orlov för en gång skulle fått in bollen i mål men närmaste var ett stolpskott på tilläggstid.
Fanns det tankar på att blanda sig in toppstriden så är det nog tyvärr läge att tänka om. Först och främst gäller det att klara oss kvar. Fjorton matcher kvar.
NOTERBART
# Det blev en liten hyllning av Södra innan spelarpresentationen där Andreas Granqvist fick blommor och en tavla av J-Södra genom ordförande Mats Tidstrand. Den stora hyllningen fick Tommy Thelin som möttes av applåder och en snygg banderoll hos GM: ”Välkommen tillbaka kapten – Tommy till landslaget”.
# Fyra gula kort för Södra – inga till HIF. Alexander Jallow är avstängd mot Degerfors.
# Det är inte alltid vi använder oss av fyra mittbackar. Ikväll fick alla fyra spela så det kanske är tur att vi har en del av den varan.
# Jesper Svenssons inhopp kan beskrivas som ”argt”. Jag har aldrig sett en sådan arg och irriterad Jesper Svensson. Frustation och lite så har det varit under hela säsongen.
# Tommy Thelin och Erik Moberg kommer att bli viktiga i höst.
# Straffen är fortfarande ett mysterium…
# PeO Ljung är sådär äckligt irriterande. Han kommentera varje domslut med fjärde domaren och påpekar saker hela tiden. Ikväll fick han med sig det mesta. Han gör allt för att vinna matchen. Det är ett spel vid sidan av planen också. Den vann HIF solklart.
# Jakob Orlov! Det ser fumligt ut. Det ser sakta ut men nog f-n så kommer han fram till målchanser. Det handlar bara om att sätta dit den! Nångång åtminstone!
# Tungt när vi ska jaga tvåmålsunderläge och använda bytena på våra mittbackar. Det går oss lite emot. Det mesta. Att inte ens kunna byta in vår enda anfallare på bänken…
# Över 4000 på Vallen idag gav en härlig inramning. Det är såhär det alltid ska vara på Vallen. Lite synd att dryga 1500 kom från Helsingborg.
# Väldigt många hyllningar nuförtiden och i paus passade Södra på att hylla gamla Södrajubilarer. Christer Linusson, Willy Fendrich, Lennart Pettersson, Thomas Ek, Gary Watson samt 80-årige Lars-Göran Jäglin fick uppskattning.
MATCHFAKTA:
Jönköpings Södra – Helsingborg 1-3 (0-2)
0-1 (26) Andri Bjarnason 0-2 (34) Max Svensson 0-3 (68) Darijan Bojanic, straff 1-3 (82) Daryl Smylie
Publik: 4.364 på Stadsparksvallen
Domare: Viktor Wolf
LAGET:
Frank Pettersson – Alexander Jallow, Erik Moberg (77), Anton Liljenbäck (46), Tom Siwe – Sebastian Crona, Amir Al-Ammari – Peter Gwargis (46), Daryl Smylie, Tommy Thelin – Jakob Orlov
Inhoppare: Max Watson (46) Jesper Svensson (46) Joakim Karlsson (77)
Övriga: Carljohan Eriksson, Axel Lindahl, Fredrik Olsson, Benjamin Tannus

Kommentera

Lämna ett svar

spot_imgspot_img

Relaterade artiklar

Följ oss!

2,131FansGilla
0FöljareFölj
898FöljareFölj

Senaste inläggen