Kryss mot HBK avslutade vårsäsongen

Det blev delad pott när J-Södra spelade mot serietrean Halmstads BK. Matchen slutade 1-1 sedan HBK fått med sig en ledning i paus men rättvisa skipades i slutet av matchen då Amir Al-Ammari sköt in 1-1. Lagen hade varsin halvlek men det kändes som att Södra var närmast segern.
Hemmaspelet har svårt att generera 90 minuter bra fotboll. Enstaka halvlekar har vi gjort bra men helheten sitter inte riktigt där. Senast räckte det med en bra halvlek till att ta med sig en seger, idag räckte det till en poäng.
Gästerna började bäst och hade betydligt lättare att bosätta sig på vår planhalva. J-Södra hade sporadiska anfall men vi har förtvivlat svårt att få till avslut på mål. Några ”nästan-lägen” fick vi bl.a genom ett skott i fel hörn av Jeppe Svensson och två skottförsök av Tom Siwe men där sista sparken sköt bollen över. HBK’s Kinoshita var ett hot liksom Gabriel Gudmundsson och det skulle bli Kinoshita som spräckte nollan med ledningsmålet någon minut innan paus.
Andra halvlek tar Södra över spelet och kommer äntligen till några avslut på HBK målvakten Malkolm Nilsson. Det blir en jakt på kvittering. Peter Gwargis håller på att göra ett nytt klassmål när han vänder och vrider sig fram till ett skottläge utanför straffområdet men bollen tar i kryssribban och ut. Vilket vackert fotbollsmål det kunde ha blivit. Strax därefter kom det istället. Jakob Orlov klackar bak bollen till Tom Siwe långt ut på vänsterkanten och Siwes inlägg når Fendrich bara metern utanför mållinjen och får ut bollen till Amir som drar till direkt otagbart för Nilsson. Vild glädje bland de dryga 2100 i publiken och då kändes det som att en seger låg runt hörnet.
De sista minuterna blir spännande och Södra får ett fint frisparksläge tätt utanför straffområdet men Peter Gwargis skott går högt över. Matchen slutar 1-1 och sett till 90 minuter får det väl ses som rättvist.
NOTERBART
# Anton Liljenbäck var en gigant på planen. Klart bästa matchen i Södratröjan.
# Max Watson skulle starta matchen men tvingades kasta in handduken efter uppvärmningen och Jocke Karlsson fick kliva in istället och skötte sig alldeles utmärkt.
# Publiksifforna är farligt nere strax över 2000. Det lär väl inte dröja länge innan vi når 1000-talet. Vad som ska göras för att få mer publik på matcherna borde vara prio på bland Södrafolket. Nu får man en finfin reklampelare inför nästa hemmamatch den 29 juli då ”Granen” ska göra återkomst till svensk fotboll. Hoppas vi gör något åtminstone.
# Alexander Jallow enda spelare som lirat samtliga 15 matcher och samtliga minuter. Dessutom tre mål framåt för ytterbacken.
# Öster i träningsmatch under uppehållet. Spelplats Norrvalla IP i Lammhult den 20 juli.
MATCHFAKTA
Jönköpings Södra – Halmstad 1-1 (0-1)
0-1 (43) Kosuke Konishita 1-1 (76) Amir Al-Ammari
Publik: 2.106 på Stadsparksvallen
Domare: Nermin Cisic
LAGET:
Frank Pettersson – Alexander Jallow, Joakim Karlsson, Anton Liljenbäck, Tom Siwe – Fredric Fendrich, Amir Al-Ammari (90) – Peter Gwargis, Daryl Smylie, Jesper Svensson – Jakob Orlov
Inhoppare: Arni Vilhjalmsson (69) Axel Lindahl (90)
Komplett fakta hittar ni här

Kommentera

Lämna ett svar

spot_imgspot_img

Relaterade artiklar

Följ oss!

2,131FansGilla
0FöljareFölj
898FöljareFölj

Senaste inläggen