Jallows inlägg gav oss segern

När vi knappt kan skapa en riktig målchans och när första skottet på mål kommer tio minuter in i andra halvlek vet man att det blir svårt att vinna. Men ett inlägg från Alexander Jallow förändrade allt och plötsligt hade vi 1-0 och det räckte denna kväll. Tre poäng in på kontot och välbehövlig energi för laget.
Den här matchen var sannerligen ingen rolig historia. Två lag med stukade självförtroende men där ändå vi stod upp bäst. Värnamo är inne i en riktigt tung period och parkerar på jumboplatsen i serien. Det surrades innan matchen ”om fullt förtroende” för Roar Hansen men det vete katten om inte Jonas Thern leder det här gänget snart. Innan det är försent. Roar kunde inte vända trenden i Åtvid och jag tror inte han kan vända den i Värnamo heller.
För Södras del betydde den här gnetasegern oerhört mycket. Inget skönspel, inget offensivt jubelspel men likväl tre poäng. Det är det det viktigaste. Det offensiva spelet vill inte sitta. Ikväll var det Arni som isolerades längst fram. Islänningen fick sina chanser men kändes aningen seg och lite osnabb ut.
Alexander Jallows inlägg gick alltså i mål. Ibland räcker det att slå in bollen mot straffområdet – vad som helst kan hända. Ikväll fumlade IFK-målvakten Tobias Andersson in bollen och det blev vår lycka.
# # Kul att Benjamin Tannus fick över en halvtimme ikväll. Han tar för sig mer och mer och snart är han i startelvan. Så bra är han.
Vi har gnällt över Jakob Orlov men vilket jobb han lägger ner för laget. Vinner många dueller men är inte alls vän med bollen när han väl får chansen. En stor arbetsinsats hursomhelst.
# # Sebastian Crona såg sliten ut efter en kvart men han orkade spela sitt uppoffrande spel hela matchen ut. Några utskällningar av Siwe fick han med men otroligt nyttig med sitt tugg och spelstil i geggan i mitten.
Frankie fick en ny nolla i protokollet men sattes inte på några jätte prov ikväll. Värnamo var inte spetsiga framåt. Precis som oss ser det väldigt trubbigt ut framåt och inte ens gamle PC kunde rädda Värnamo ikväll.
# # 15 pinnar på 12 matcher är inte godkänt. Men med tanke på att vi hade 0 pinnar efter fyra så är det väl godkänt. På 12 matcher har vi gjort 10 mål framåt. Det säger en del av problemet. Defensiven tycker jag ser allt bättre ut.
Falkenberg på söndag kan bli en höjdare. Västkustgänget har gått som tåget och toppar serien något överraskande. Deras säsong påminner en hel del om när de tog klivet upp 2013. Vi ska ge dem en match!
Matchfakta och statistik från matchen hittar ni här

Föregående artikel
Nästa artikel

Kommentera

Lämna ett svar

spot_imgspot_img

Relaterade artiklar

Följ oss!

2,131FansGilla
0FöljareFölj
898FöljareFölj

Senaste inläggen