Ingen serielunk här – Vinn eller försvinn

Vart tog våren vägen? En ynka match kvar innan det blir lite semester för boysen och lite välbehövlig vila för oss supportrar. En vårsäsongen som innehöll det mesta. De fyra inledande matcherna blev ett svidande uppvaknande och en coach mindre. Jörgen Wålemark blev en kort parentes i den grönvita historien men skulle inte ens ha blivit det.
Vi står på 18 poäng när det återstår en omgång innan det är halvtid i Superettan. Vi kan således få ihop 21 pinnar om vi vinner över HBK. Hur står sig det då? TFF nådde allsvenskan ifjol och de hade 23 poäng vid samma tidpunkt ifjol. Så visst kan vi drömma men då krävs en seger. Bara för att notera: när vi vann Superettan 2015 hade vi 35 (!) poäng efter 15 omgångar. Herrejävlar!
# # # # #
Tre topplag på raken och det kan sluta med två av tre segrar. Folk måste veta hur viktig morgondagens match är. Det handlar väldigt mycket om hur hösten ska bli. En förlust och säsongen handlar bara om att rädda äran. En seger betyder vittring. Och! Hemmaspelet har varit en akilleshäl. Alldeles för mycket ”spel efter ritning” istället för att spela som i andra halvlek mot ÖIS. Släpp på tyglarna. Gör det oväntade. Fyll på med ytterbackarna. Våga.
# # # # #
Jocke Karlsson tillsammans med Erik Moberg såg jag som det givna mittbackslåset. Återstår att se hur givet det är nu när Karlsson har fått sitta på bänken i två raka matcher. Blir det en tredje imorgon? Och hur resonerar Persson inför de avslutande 15 omgångarna? Max, Anton, Jocke och Moberg slåss om två platser.
# # # # #
Sportchefen Andreas Jankevics har säkert bråda dagar. Vilka spelare lämnar laget och är det aktuellt att värva något? Fredrik Olsson har det varit knäpptyst kring och frågan är hur länge Olsson blir kvar i klubben. Anton Andreasson och Marcus Johansson har både utgående kontrakt i sommar och båda lär få lämna. En ny anfallare är hög prioritet även om det är en bristvara. Kan det bli aktuellt med ett allsvenskt lån?
# # # # #
Tommy, Tommy, Tommy. Vi får inte glömma att vår främsta poängspelare under halva 2000-talet är ur spel. Kapten Thelin är givetvis oerhört saknad och vi kan bara be att han kommer tillbaka i gammal god form. Han behövs alltid!
# # # # #
En seger på Vallen i år är ju oförlåtligt. Vår borg har raserat och motståndarna har fått åka härifrån med fler poäng än på flera, flera år. Dax att ändra på det nu.
# # # # #
Nermin Cisic dömer imorgon. Han brukar allt som oftast inte föra tur med sig. Men nån jäkla gång borde det vända. Ungefär som med Per Melin. Helt plötsligt vinner vi alltid med Melin som domare.
# # # # #
Gero, Gero, Gero! Superettans bästa uppvärmare!
# # # # #
Får vi se något av fotbollsfebern som råder nu i landet på Vallen imorgon? Publiksiffrorna dalar och snart är vi på 1000-talet. VM-hysterien kanske kan ge ett litet lyft eller så får vi helt enkelt vänta till Granens återkomst den 29 juli.
# # # # #
Missa förresten inte Green Machines ”Fest I Parken” imorgon innan matchen. Samling vid Idas Park från klockan 12.
 

Föregående artikel
Nästa artikel

Kommentera

Lämna ett svar

spot_imgspot_img

Relaterade artiklar

Följ oss!

2,131FansGilla
0FöljareFölj
898FöljareFölj

Senaste inläggen