Härlig vändning på Gamla Ullevi

J-Södra fortsätter att vinna på bortaplan. Ikväll vände laget ett 0-1 underläge i paus till seger 2-1 borta mot Örgryte. Alexander Jallow sköt in kvitteringen i mitten av andra halvlek och kort därefter gjorde Amir Al-Ammari sitt första mål i Superettan som betydde 2-1. Tre sköna härliga poäng hem till Jönköping!
En sådan här kväll ska vi egentligen enbart fokusera på andra halvlek. Den första halvleken ska vi bara vara glada över att det står 1-0 på tavlan. Örgryte var bättre på allt och det var en märkbart besviken Södratränare som tvingades till en tvintervju inför andra halvlek. Hans lag reste sig och gjorde en så mycket bättre andra halvlek.
När hemmaspelet har låst sig så tar vi poängen på bortaplan. Det kan visa sig vara guld värt med tanke på att vi har fler bortamatcher kvar än hemmamatcher. Fyra av våra fem segrar har kommit på bortaplan.
# # # # #
Det var inte mycket som talade för Södraseger efter att ha sett de första 50-55 minuterna. Sedan hände något. Örgryte backade väl samtidigt hem men för första gången i matchen vågade vi kliva fram med folk. Matchen påminde en del om Geflematchen där vi också vände. 1-1 målet är tjusigt där Peter Gwargis hittar inhoppade Arni Vilhjalmsson som skjuter ett skott som Stojan Lukic klarar men på returen är Alexander Jallow först och trycker in kvitteringen. Vild glädje bakom målet av alla tillresta Södraiter och Jallow bjöd även på en måldans.
Några minuter därefter kom så också segermålet. Jesper Svensson får en boll långt ner på vänsterkanten och passar in den på en framrusande Amir Al-Ammari som placerar in bollen nästan stolpe in i Lukics bortre hörn. Ännu mer glädje. Och lättnad.
# # # # #
Christer Persson har inte satt den självklara elvan ännu. Ikväll bänkade han Arni Vilhjalmsson och återigen Jocke Karlsson. Jag tycker Vilhjalmsson visar upp ett helt annat spel än slitvargen Orlov. Med Arni på plan så skapar vi chanser. Fredric Fendrich i par med Sebastian Crona har vi varit tveksamma till förut och den känns inte helt klockren. Amir har mycket boll och spel i sig och vi kan väl hoppas att det här målet betyder att det lossnar lite mer nu.
Peter Gwargis fick lite mer utrymme ikväll och då är han livsfarlig. Skapade de enda chanserna i första halvlek och var inblandad i det mesta framåt i andra också.
# # # # #
18 pinnar kan bli 21 efter vårsäsongen. Då skulle vi helt plötsligt vara med i racet igen. Faktiskt. Den där lilla lilla möjligheten som kan göra hösten grön och lustfylld. Visa det på lördag mot HBK. Avsluta med två raka segrar hade smakat mumma!
# # # # #
Jallow i sällskap med Gwargis och Vilhjalmsson som tremålskyttar under vårsäsongen.
# # # # #
Smylie avstängd ikväll och på lördag är Sebastian Cronas tur.
# # # # #
ÖIS måste drömma mardrömmar efter alla missar i första halvlek. Kunde lätt haft en tremålsledning. Och ett stolpskott från 2-2 i slutet av matchen.
Matchfakta från matchen hittar ni här

Föregående artikel
Nästa artikel

Kommentera

Lämna ett svar

spot_imgspot_img

Relaterade artiklar

Följ oss!

2,131FansGilla
0FöljareFölj
898FöljareFölj

Senaste inläggen