Chansfattig lördagskväll på Vallen

J-Södra och Brage delade på poängen i lördagens match på ”Vallen”. Att matchen slutade just mållöst kom inte som någon större överraskning för de dryga 2000 som letat sig upp till Stadsparken denna lördagkväll. När vi tittar på statistiken efter matchen kunde vi konstatera att vi hade ett avslut på mål – på nittiotre minuter. Då förstår alla att vi har svårt att vinna matcher.
Det fanns ändå ett hopp efter segern mot Norrby senast. Man hade intalat sig själv och alla runt omkring ”att nu kanske vi är på g” igen. J-Södra idag är på den här nivån. 0-0 mot ett obesegrat Brage är vad vi kan mäkta med förtillfället.
J-Södra har nästan en halv startuppställning vid sidan av planen. Det ska man ha klart för sig. Ändå vill man att laget ska presterar så bra som vi vet att de kan. Nu blir matcherna en lång väntan på att den ska ta slut. Väldigt få chanser för att skriva snällt. Idag hade Fredric Fendrich ett skott rakt på målvakten i första halvlek och det var det enda vi fick till. Visst, vi hade några lägen till. Smylie hade ett fräsande skott utanför. Och Brages ytterback höll på att göra ett snyggt självmål. Mer än så fanns inte. Brage å andra sidan hade väl inte mycket mer.
Det mesta är på en annan nivå idag. Vi är väldigt långtifrån det vi var i ifjol tex. Det känns som att allt pekar väldigt mycket ner. Idag är vi glada om det kommer runt 2000 på matcherna. Idag är vi glada om vi skjuter ett skott mot motståndarnas mål. Idag är vi glada om vårt innermittfält kan transporterar upp bollen utan att slå bort den. Jag kan låta bitter men det mesta pekar neråt.
Fyra poäng efter sex spelade matcher är naturligtvis ett stort misslyckande. Fyra poäng på tre matcher är väl knappt godkänt för den nya staben. Christer gör så gott han kan. Idag fick han hjälp av Tommy Thelin när Stefan Jörgensen va sjuk. Det känns som att det är nödlösningar efter nödlösningar. Spelare är skadade och tränare är sparkade eller sjuka. Det är en sådan säsong.
Jag tyckte ändå att Smylie var en aning hetare än vanligt. Det tar jag som något positivt. Smylie måste komma igång om vi ska hålla oss kvar i Superettan.
De yngre spelarna pendlar väldigt i prestationen. Peter Gwargis har utmålas som en Messias men han klarar inte av att bära det här på egen hand. Amir fick en halvlek idag men gjorde det väldigt svårt för sig. Fick bl.a en frispark på övertid men sumpade bort den.
Jakob Orlov stångades där uppe men det spelar ingen roll om han vinner duellerna när vi inte är där på andrabollarna. Fredrik Olsson fick också chansen före Arni och hade en nick utanför i ett bra läge, i övrigt ingenting.
Och som sagt. Ett avslut på mål under 93 minuter ger ändå en poäng. Det får vi vara nöjda med trots allt.
NOTERBART
# Domare Fredrik Hansson gillade verkligen att plocka fram till gula kortet. Fem varningar till oss i en inte alltför tuff match. Hade han varit lite konsekvent i sitt dömande så hade Brage haft det samma. Nu fick dem två.
# Carlos Garcia skrek högst under kvällen. Inte bara en gång. Att han kunde slutföra matchen var ett under.
# Frankie fick hålla nollan. Det var han verkligen värd. Säker sista utpost idag.
Matchfakta och statistik hittar ni här
 

Föregående artikel
Nästa artikel

Kommentera

Lämna ett svar

spot_imgspot_img

Relaterade artiklar

Följ oss!

2,131FansGilla
0FöljareFölj
898FöljareFölj

Senaste inläggen