Arni Arni Arni

Att ett mål kan betyda så mycket. Ett nytt mållöst möte, dessutom mot seriejumbon, och krisrubrikerna hade kommit som ett brev på posten. När Arni Vilhjalmsson placerade in segermålet med bara sekunder kvar så betydde det så mycket annat. Ett lugn, en tro och framförallt äntligen ett måljubel.
Visst. Vi skulle avgjort den här matchen innan klockan tickade över 90 minuter. Stor dominans i framförallt första halvlek men målet kom inte. ”HBK-Mackan” var närmast när han var först på Sebastian Cronas frispark men målvakten Elgán reflexräddade.
# Peter Den Store. Man kan inte annat än imponeras över Peter Gwargis. Fantastisk med bollen och växte ut till en gigant i matchen.
När andra halvlek började lite tveksamt blev man orolig. Frej fick sina möjligheter och när man sedan också satte in Luca Polo blev man inte mindre orolig. Och herrejisses vad nära att Polo cykelsparkade hem segern till Björknesjös Frej. Så nära var det. Tänk den lördagschocken!
Istället blev det här Arnis kväll. Sent om sides byttes han som vårt sista byte. Klockan hann att ticka upp till 86 spelade minuter när Jeppe Svensson fick kliva av och Persson och ledarstaben ”chansade” med en anfallare till på planen. Och visst tog han halmstrået den gode Arni. En magisk framspelning av Amir och ett skyttekungsavslut av den forne isländske landslagsmannen.
# Säga vad man vill om vår isländske stjärna. Så många chanser har han inte fått sedan Thelin satte honom i frysboxen. Han var till och med så bortglömd att Jörgen Wålemark knappt visste att han fanns kvar i klubben när han kom till klubben. Inte alls lika många chanser som hans anfallskollegor Olsson och Orlov. Inte ens i närheten. En match från start i år visserligen men då som yttermittfältare. Arni ska spela längst fram. Han ska vara i straffområdet. Han ska göra målen.
Nu kom väl Jesper Svenssons avstängning lägligt för ledarstaben. Nu behöver man inte peta Orlov. Nu kan man ”ge” Arni platsen på kanten. Jag hade dock velat se honom på topp. Men inte väljer vi ett 4-4-2 spel mot Gefle?
# Fredrik Olsson har iallafall stabens förtroende. Varför kan man undra. Inte i närheten av gammal god form. Inte i närheten.
Benjamin Tannus! Äntligen fick Tannus göra Superettandebut. Benjamin har gjort det väldigt bra i U21-serien och var värd chansen i Superettan. Det kommer garanterat bli mera av Tannus i år.
# Andra raka nollan bakåt och Frankie kan tvätta bilen varje dag om han så vill.
”Jankan”-effekten! Vår nye sportchef fick en drömstart med en seger på hemmaplan. Andreas känns som en helrätt lösning och en viktig pusselbit i bygget av klubben. ”Jankan” fanns naturligtvis på plats idag och njöt till fullo av det sena avgörandet.
Ikväll firar vi segern lite extra. Det är så jäkla skönt att vinna matcher. Tredje matchen i rad med poäng för det nya Södra. Låt det fortsätta såhär.

Föregående artikel
Nästa artikel

Kommentera

Lämna ett svar

spot_imgspot_img

Relaterade artiklar

Följ oss!

2,131FansGilla
0FöljareFölj
898FöljareFölj

Senaste inläggen