Matchpuls: J-Södra – Landskrona BoIS

Ingen har väl missat att hemmapremiären 2018 är förlagd till platsmattan på Borås Arena. Oavsett var vi spelar så är stödet enormt och det kommer det att vara på Borås Arena imorgon också.
I truppen faller två spelare bort jämfört med premiären. Tom Siwe har problem med baksidan av låret och Marcus Johansson har problem med en fot. In i truppen kommer Arni Vilhjalmsson och Benjamin Tannus.
Någon förändringar kommer det att bli men om Wålemark väljer att fortsätta med Watson/Liljenbäck som mittbackspar eller att ta in Jocke Karlsson och flytta ut Liljenbäck på en kant är oklart.
Det är naturligtvis dumt att skriva att en match i omgång 2 är viktig men i det här fallet känns det så. Ett Landskrona ska vi vinna över. Jag hoppas att vi får fart på anfallsspelet (det har vi försökt med under hela försäsongen) och vi måste få till ett snabbare spel. Jörgen har pratat mycket om press-spelet men mot GAIS vann vi inga(?!) bollar på motståndarnas planhalva. I bästa fall erövrade vi bollen i eget straffområde men där är det svårt att kontra sönder ett motståndarlag.

  • Högre press
  • Snabbare omställningar – snabbare spel
  • Attityd!

Jag tycker att vi viker ner oss redan när vi sätter gameplanen mot GAIS. Med böjda huvud marscherade vi in till Gamla Ullevi. Vi lät GAIS göra vad de ville. Vi lät dem ställa villkoren. Vi hade förlorat slaget redan innan matchen började.
Attityd! Vi är Jönköpings Södra! Attidtyden saknades helt mot GAIS.
Min elva mot Landskrona:
Frank – Jallow, Jocke, Max, Liljenbäck – Al-Ammari, Crona – Thelin, Smylie, Gwargis – Orlov.
Nu blir det inte så, det vet jag. Jag tycker vi tappar för mycket fart som det är nu. Det händer inget i omställningarna. Ingen utmanar. Nåväl. Det är som sagt bara omgång 2 men det gäller att vara med från början.
Så. Ut och vinn.
NOTERBART
# Arni är tillbaka i matchtruppen och där ska han givetvis va.
# Benjamin Tannus har imponerat på träningarna och behöver naturligtvis spela matcher. Spelade i U21 i veckan och jag hade gärna sett ett inhopp mot Landskrona.
# Peter Gwargis har lovordats och gjorde ett riktigt snyggt mål i U21-matchen mot GAIS. Ingen speltid i Superettan ännu men borde få chansen mot Landskrona.
# Amir Al-Ammari. En ny Gojani. Kan bli hur bra som helst och framförallt: Vill bli bättre hela tiden. Värd chansen snart.
# Spännande att se vår backlinje mot Landskrona. Debut för Lukas Eek? Är Karlsson tillbaka? Imorgon vet vi.
# Tommy Thelin har gjort flest mål på Landskrona när vi tittar på tidigare möten. 5 stycken har det blivit på 13 matcher. Läge imorgon igen!?
LÄS ÄVEN: MOTSTÅNDARKOLLEN
MATCHGUIDEN
Jönköping Södra – Landskrona BoIS
Lördagen den 7 april
Avspark: 17:00
Borås Arena, Borås (OBS!)
Domare: Fredrik Hansson
STATISTIK
JÖNKÖPINGS SÖDRA
Tre senaste: GAIS,b 1-2 Värnamo,n 0-2 Carlstad United,n
Senaste elvan:
Frank Pettersson – Alexander Jallow, Anton Liljenbäck, Marcus Johansson (46), Tom Siwe (87) – Fredric Fendrich, Sebastian Crona – Tommy Thelin, Daryl Smylie, Jesper Svensson – Jakob Orlov (76). Inhoppare: Max Watson (46) Fredrik Olsson (76) Amir Al-Ammari (87)
LANDSKRONA
Tre senaste: Falkenberg,h 2-3 Ängelholm,b 2-1 Högaborg,h 1-2
Senaste elvan:
Viktor Noring – Alexander Tkacz, Viktor Svensson, Philip Andersson, Dennis Olofsson – Igor Arsenijevic, Måns Ekvall – Monday Samuel, Adi Nalic, Edafe Egbedi – Sadat Karim
TRUPPEN
1 Frank Pettersson
4 Max Watson
5 Fredric Fendrich
6 Fredrik Olsson
8 Joakim Karlsson
9 Tommy Thelin
10 Jakob Orlov
11 Arni Vilhjalmsson
12 Jesper Svensson
13 Carljohan Eriksson
17 Daryl Smylie
19 Alexander Jallow
20 Anton Liljenbäck
22 Sebastian Crona
24 Amir Al-Ammari
25 Peter Gwargis
27 Lukas Eek
29 Benjamin Tannus
Startelvan presenteras en timme innan avspark.

Kommentera

Lämna ett svar

spot_imgspot_img

Relaterade artiklar

Följ oss!

2,131FansGilla
0FöljareFölj
898FöljareFölj

Senaste inläggen