Ingen jävel bryr sig om Öster

Frustation och bitter så sitter man där efter en ny match som slutar med torsk. För fjärde matchen i rad får vi med oss noll poäng, nada. Andra halvlek ger ändå ett visst hopp om framtiden. Det handlar fortfarande om att överleva den jävligaste serien av dem alla. Vi spelar för att hålla oss kvar. Där är vi nu.
Det var som sagt bistra miner i Södralägret efter en ny försmädlig förlust. I den riktiga hemmapremiären hade vi förväntan om poäng men det lyckades inte. Första halvlek var nervös och så många felpass att man tappade räkningen. Öster var inte bättre men de lyckades göra ett mål. En väsentlig skillnad.
Vår nya coach, tränare eller manager, Christer Persson försökte att hålla skenet uppe på presskonferensen efter matchen och tyckte väl ändå att man kunde ta med sig andra delen av den här matchen. Det finns något att bygga vidare på. Christer poängterade också att man behöver lite tid, två pass fick man innan den här matchen, för att på allvar få igång maskinen igen. Fyra omgångar är spelade och är det något vi har ont om så är det tid. Vi är där vi är och vi är inte bättre än vad tabellen säger.
Ljusglimtar finns det dock. J-Södras bästa spelare idag var Peter Gwargis. Lite synd att han inte körde mer med Österförsvaret. Framförallt utmanade han gång efter annan i andra halvlek och låg bakom det mesta i det offensiva spelet. Peter kommer att betyda mycket framöver, det kan vi vara säkra på.
I andra halvlek hade hela Öster krampkänningar och det var mycket tack vare Peter Gwargis.
# # # #
Christian Järdler i Österlägret var naturligtvis nöjd över säsongens första seger. Han var inne på att deras första halvlek var bra men att man spelade mer på resultatet i andra halvan. Det kunde ha straffat sig men vi klarade det, fortsatte Järdler. Pressrummet efter matchen var helt utan representanter från Växjö håll. ”Alla följer hockeyn så det blir nog inga rubriker imgorgon” sa Järdler. Helt rätt. Ingen jävel bryr sig om Öster.
# # # #
Knappt över 2000 åskådare en solig söndag i april. Den dåliga starten gav bort minst 1000 åskådare. Kan vi fakturera Jörgen? Skämt o sido. Usel publiksiffra men det är väl där vi är idag. Det bara att jobba vidare.
# # # #
Jonathan Drott var en av Östers främsta spelare idag. Sebastian Crona var inte en av våra främsta.
# # # #
Fredrik Olsson fick starta och i en drömvärld hade han satt sitt läge han fick i första halvlek. Någon mer chans fick han inte den gode Olsson. Ljusår från den gamle Olsson.
# # # #
Jocke Karlsson tvingades utgå efter dryga 33 minuters spel. Problem med en vad och säkert borta ett tag. Inte alls den nyheten vi ville ha när vi äntligen hade fått till en bra backlinje. Skadorna hopar sig som de alltid gör när det går emot oss. Tommy borta några veckor, Siwe borta några veckor. Jämmer och elände kommer sällan ensamt.
# # # #
Norrby borta och Brage hemma är de kommande matcherna. Kan vi fortsätta med det vi avslutade med så kanske vi kan spräcka poängnollan. Hårt, hårt jobb gäller och fler behöver visa mer.
# # # #
Ibland måste det kosta lite grann. Södra hade mycket boll i Östers straffområde i andra halvlek men vi är inte riktigt där. Gå in i duellerna, fajtas ända in i kaklet. Lite för mycket halvdant. Lite mer jävlar anamma!
Till sist.
Vem är ansvarig för statistiken på SvFF? I år har något hänt. I andra idrotter går det åt andra hållet. Att man kan få underlag på det mesta. I fotbollen går vi åt motsatt håll. Nu går tex inte se hur många avslut en spelare har/haft. Ingen statistik på frisparkar och avsluten som ger mål räknas inte in i statistiken ”avslut på mål”. Allt är i en enda röra. Lägg ner eller gör om. Hur svårt ska det vara?
Matchfakta från J-Södra-Öster hittar ni här.

Föregående artikel
Nästa artikel

Kommentera

Lämna ett svar

spot_imgspot_img

Relaterade artiklar

Följ oss!

2,131FansGilla
0FöljareFölj
898FöljareFölj

Senaste inläggen