GAIS vände och vann i premiären

Det blev ingen lyckad återkomst för J-Södra i Superettan när serien drog igång igen. Hemmalaget GAIS vände och vann med 2-1 efter en omdiskuterad straff i slutet av matchen.
Första halvlek var den bästa från J-Södras sida. Ett lågt J-Södra lät GAIS ta hand om taktpinnen men vi stod emot bra och efterhand kunde vi åtminstone flytta upp positionerna en aning. J-Södras 1-0 ledning kom efter ett snyggt passningsspel i hemmalagets straffområde där Tommy Thelin hittade Jakob Orlov som, med viss möda, fick in bollen bakom Damir Mehic. Ett viktigt mål för framförallt Jakob själv som har missat en hel del chanser på försäsongen.
Glädjen vara nästan till pausfikat men en frispark ställer till det och Jonas Lindberg skjuter den väldigt snyggt i krysset bakom en chanslös Frank Pettersson. Daradic blåste av halvleken direkt efter avsparken.
Andra halvlek sjunker J-Södras spel helt och GAIS trummar på för att göra ett ledningsmål. J-Södra skapar egentligen ingenting framåt och såg väldigt nöjda ut med 1-1.
Så kommer avgörandet. Tommy Thelins utsträckta ben fick Junes Barny att dyka ner i straffområdet och domaren Robert Daradic tvekade inte utan bönföll hemmapubliken och blåste straff. Tufft att få den emot sig och otroligt tufft att se, såklart, Edin Hamidovic vara så stensäker från straffpunkten. Någon vidare jakt på kvittering fanns inte idag hos Eleganterna. GAIS kunde hålla emot utan att förta sig och 2-1 på tavlan stod sig matchen ut.
NOTERBART
# Stor respekt för GAIS! Kanske för stor?
# Marcus Johansson fick en smäll i slutet av första halvlek och var tvungen att bryta matchen i paus. Max Watson ersatte.
# Anton Liljenbäck var ett utropstecken. Gjorde en fin insats som mittback idag.
# Väldigt uppgivet i andra halvlek och vi kom ingenstans. När vi sedan skulle mobilisera krafter för att få till en kvittering så fanns det ingenting. Trötta?
Matchfakta hittar ni här

Föregående artikel
Nästa artikel

Kommentera

Lämna ett svar

spot_imgspot_img

Relaterade artiklar

Följ oss!

2,131FansGilla
0FöljareFölj
898FöljareFölj

Senaste inläggen