Uppförsbacke i Cupen

Trots en drömstart med mål redan efter fem minuter kunde J-Södra inte vinna när Svenska Cupens gruppspel startade. Seriekollegan IK Frej Täby vände och vann med 2-1 och därmed är cupdrömmen i princip över.
Erik Moberg fick göra sitt första mål i Södratröjan då han nickade in ledningsmålet efter bara fem minuters spel. Frej fick en gratischans att ta sig in i matchen då Alexander Jallow spelade helt fel och serverade Luca Gerbino Polo som satte dit 1-1 dryga fem minuter senare. Efter 1-1 var det bara, bara Södra. Mycket boll, mycket passningar men så många chanser skapade man inte. Från ingenstans gör Frej 2-1 i slutet av halvleken genom Kostas Stavrothanasopoulos.
Jakob Orlov byts in direkt i andra halvlek istället för Fredrik Olsson och Orlov ska få ett par chanser att bli målskytt men han kommer inte närmare än ett stolpskott. J-Södra försöker och försöker och har ytterligare ett stolpskott (Smylie) men bollen vill inte in.
Frej kan hålla undan och gör precis som de gjorde ifjol, tog en seger i Elmiahallen.
En tung, tung start av Cupspelet och frågan är om inte cupdrömmen är över redan. Jakob Orlov visar med sitt inhopp att han kommer att bli viktig för laget. Han borde gjort minst ett mål.
MATCHFAKTA:
Jönköpings Södra – Frej Täby 1-2 (1-2)
1-0 (5) Erik Moberg 1-1 (10) Luca Gerbino Polo 1-2 (42) Kostas Stavrothanasopoulos
Publik: 752 i Elmiahallen
Domare: Per Melin
LAGET:
Frank Pettersson – Max Watson, Erik Moberg, Alexander Jallow – Jesper Svensson (78), Fredric Fendrich, Sebastian Crona, Amir Al Ammari – Daryl Smylie, Fredrik Olsson (46), Axel Lindahl (58)
Inhoppare: Jakob Orlov (46) Peter Gwargis (58) Tom Siwe (78)
Övriga: Carljohan Eriksson, Adam Fägerhag, Ahmad Gero, Lukas Eek

Kommentera

Lämna ett svar

spot_imgspot_img

Relaterade artiklar

Följ oss!

2,131FansGilla
0FöljareFölj
898FöljareFölj

Senaste inläggen