Måndagsblandning

Februari och äntligen är säsongen igång på allvar. Sittbänkarna i gamla Tipshallen är skönare än någonsin och spelet värmer. Nåja. Säsongen är igång och trots torsken så är jag inte orolig.
Det är ju såhär det ser ut i februari. En titt i kalendern ifjol så ser man att Frej vann då också. Visst, det var i slutet av januari då, men likväl förlust då med. Igår blev det 1-2 men det kunde lika väl blivit 4-1.
Hur såg då det ”nya” Södra ut? Passa runt, runt, runt finns kvar och så mycket offensiv superfotboll blev det inte men visst ser det intressant ut. Det k a n bli bra. Jörgen Wålemark testar givetvis och spelare kommer att testas på olika positioner. Igår fick tex Alexander Jallow spela som en av våra tre mittbackar. Det funkade inte. Då vet vi att Jallow ska vara en sk wingback i det nya Södra. Men testa måste man få göra.
Mycket var såklart inte bra men så är det i februari. Så ska det väl vara i februari. Fredrik Olsson såg inte bra ut. Jag är lite orolig där. Är han fortfarande lika sugen på att slita ihjäl sig omgång för omgång? Jakob Orlov fick spela en halvlek och skapade tre, fyra klara målchanser. Tajmingen är inte där men när den väl är där kommer Orlov betyda mycket för oss. Bakom dessa gentlemen finns Ahmad Gero som imponerat under försäsongen. Inga minuter igår (spelade dock med Södra 2 igår) men många är väldigt nyfikna på lillebror Gero. Sedan har vi Arni Vilhjalmsson. Mysteriet Vilhjalmsson. En utpräglad målskytt som vill så mycket men som hade en otroligt tuff debutsäsong. Ingår han i Wålemarks planer? Jag inbillar mig att han skulle passa ganska bra i Wålemarks sätt att spela fotboll.
Två spelare som verkligen imponerat är Peter Gwargis och Amir Al-Ammari. Gwargis inhopp igår visade att han går för en startplats. Amir fick spela på en kant igår men ska spela på det centrala mittfältet. Och där är det trångt. Sebastian Crona och Fredric Fendrich fick chansen igår och gjorde det helt ok. Men jag tror att Amir skulle komplettera någon av dem bättre än dem tillsammans. Intressant att följa.
Frank Pettersson såg ut som Frank Pettersson 2012. Det ska sägas att han inte fick någon lätt match med väldigt få anfall och avslut mot sig. Såg dock aningen osäker ut och lite ”liten” i målet. Konkurrensen mellan han och Carljohan kommer göra dem båda gott. Vi har höga förväntningar på framförallt Frank efter hans monstersäsong ifjol.
Det känns som att det är konkurrens på alla platser, precis som det ska vara.
# # #
Djurgården besegrade Degerfors ikväll med 6-0 och är väl i princip klara som gruppetta. Vi kan väl dock be att sista matchen uppe på Tele 2 gäller något. det blir lite roligare då.
# # #
Och på Borås Arena föll Ellos mot GAIS. Edin målade naturligtvis och Gojani spelade från start hos Boråsarna. Vi kan också notera att Calisir, Tamimi och Kozica alla spelade från start i deras nya allsvenska klubbar.
# # #
Axel Lindahl ser jäkligt intressant ut. Ett fynd.
# # #
Hur kunde detta Frej även besegra Hammarby? Har vi missat något? Var är hemligheten?
# # #
Och ingen missade att GM körde med flaggor igår. Cmore-tittarna fick åtminstone stirra på en av dem i finfin närbild under hela matchen.
Att fotboll ska ses på plats fick en ny innebörd.
# # #
Degen på söndag. Ska bli kul!
 

Kommentera

Lämna ett svar

spot_imgspot_img

Relaterade artiklar

Följ oss!

2,131FansGilla
0FöljareFölj
898FöljareFölj

Senaste inläggen