Gojani till Elfsborg för kaffepengar

Imorgon presenteras Robert Gojani på en pressträff av IF Elfsborg. Den nyblivne landslagsspelaren har kritat på ett treårskontrakt och väljer därmed att följa med tränaren Jimmy Thelin och stora delar av vår förra tränarstab.
Stefan Andreasson har haft en tydlig plan i hur han vill att Elfsborg ska ta sig tillbaka till toppen av allsvenskan. Vägen ska ledas av Jimmy Thelin. För J-Södras del har det här betytt att man fått ändra väg ganska radiakalt. En till synes ”säker” allsvensk plats byttes bort mot degradering och Superettan. Innan det var ett faktum stod det klart att Jimmy Thelin skulle bryta sitt kontrakt två år i förväg.
Jag är ganska säker på att våra tre ledare plus Gojani skulle hamnat i Elfsborg ändå. Oavsett om vi åkt ut. Däremot så är det fortfarande bittert att vi ramlade ur. Det blev väldigt kostsamt.
# # Men vi tjänar väl bra pengar på Gojani nu? Inte med tanke på h u r mycket vi kunde fått. Övergångssumman har sedan tidigare varit fastställd och når med nöd och näppe upp till ett sjusiffrigt belopp. Ellos tackar givetvis inte nej till det här klippet.
Robert Gojani är naturligtvis för bra för att spela i Superettan. Att det blev Thelin och Elfsborg är väl heller inte så konstigt. Och när hans treårskontrakt har löpt ut så ser vi honom gärna på ”Vallen” igen.
# # # # #
Sebastian Crona blev alltså ”ersättaren” till Gojani. Riktigt snabbt agerat av Persson och Co när man fick chansen. Jag har inte så bra koll på Crona men en ordinarie spelare i såväl Varberg som i Öster.
# # # # #
Och Dardan Rexhepi. Ja jisses. Anfallsbiten går vidare och där man igår fick höra att J-Södra va ute efter Dalkurds skyttekung Richard Yarsuvat så blev allt som vanligt idag då det stod klart att Rexhepi också får följa med till Spanien. Helt förutsättningslöst men ändå. Rexhepi har ett förflutet i Malmö och BP men har stannat upp nu senast i GAIS där han sedan inte fick vara kvar. Jag kan tycka att vi ska kunna få hit en bättre spelare.
# # # # #
Spanien imorgon då för vårat lag. En träningsmatch blir det under det här lägret och jag hoppas att man få till någon extra match sedan innan Cupen drar igång. Med många nya spelare så behövs det matcher helt klart.
 

Kommentera

Lämna ett svar

spot_imgspot_img

Relaterade artiklar

Följ oss!

2,131FansGilla
0FöljareFölj
898FöljareFölj

Senaste inläggen