Vi ska tillbaka!

En tvåårig allsvensk sejour är över. Det känns naturligtvis oerhört bittert att få stiga av den här serien. Jag tycker att vi var värda att få spela i landets högsta fotbollsserie. Marginalerna har sannerligen inte varit på vår sida. Ingen gång egentligen. Straffen emot oss mot Sundsvall, chocken i Halmstad, Östersundskvittering på övertid osv osv. I de här två kvalmatcherna gör vi en väldigt svag bortamatch och det är den vi faller på.
På tal om marginaler. Två i virket idag. Redan i första halvlek. Och friläge för Fredrik Olsson, två dessutom. Dessa marginaler och dessa tänk om…
# Trelleborg parkerade inte bussen frivilligt. De var tvungna.
Det fanns södraiter som inte vågade gå på den här matchen. Jag själv hade funderingar på om inte en skogspromenad hade varit det bästa för hjärtat och nerverna. Det betyder så mycket det här med kärleken till ett lag. En seger är obeskrivbar. En förlust kan göra så ont och få nattsömnen förstörd. Förr var det värre. Då var man förbannad i en vecka. Nu går det sakta över, lite snabbare. Dock så innebär det att man personligen alltid har ett ansvar mot vänner, arbetskamrater, grannar och alla andra som just vid en förlust har lust att snacka fotboll. Då ska man bära hundhuvudet. ”Varför blev det så?” och ”Hur kunde ni förlora?”. Så blir det imorgon. Alla jävlar som ska snacka om varför och varför inte. Ja ja. Jag tar det som en man.
Påskbergsvallen. Något osexigare finns inte. Men vi kommer att älska denna plats under 2018. För vi ska vinna där igen.
Finnvedsvallen. Och Växjö! Ja herregud. Superettan 2018 är hetare än någonsin. HETAST!
Att börja om i Superettan, med allt var det innebär, känns jäkligt jobbigt. Och det finns massor av exempel på lag som inte har klarat av den förändringen. ”Vi ska minsann tillbaka” osv. Det ligger ett hästjobb för det ”nya” Södra som ska vakna upp nu. Kanske med ny tränare och ledning och säkert med ett delvis nytt lag. Det är viktigt att vi stiger fram och lägger fram en plan för att få uppleva allsvensk fotboll igen. Vi ska tillbaka!

  • Vem ska träna laget?

Jimmy Thelins vara eller inte vara i klubben är högst osäker. Det känns som att det är större chans att han lämnar än tvärtom. Att få ordning på den nya staben är naturligtvis prio 1. Den ska helst vara presenterad senast om en månad. Gärna tidigare.

  • Vilka stannar och vilka lämnar?

Vi måste ha en grund att stå på och det har vi. Nytecknade kontrakt med Tommy Thelin och Daryl Smylie betyder mycket. Dels att visa att man menar allvar och dels för att behålla balansen i laget. Fredrik Olsson kommer också bli extremt viktig i Superettan.
André räknar jag bort liksom Dzenis och Gojani.
Jag hoppas att Jocke stannar och hade gärna sett att Portillo tänkte om en gång till innan hemlandet lockar. Då får vi ett riktigt starkt mittlås.
En hel del nya spelare lär det bli och det har arbetet varit igång länge. Givetvis var det allsvenskan man planerade för men någon större skillnad i det arbetet blir det nog inte.
Vad finns underifrån? Inte så mycket. Benjamin Tannus fick känna på a-lag och fanns på bänken vid något tillfälle. Det borde finnas utrymme för honom i 2018-års trupp.
Jönköpings Södra har tagit stora steg under Jimmy Thelins era. Med eller utan honom måste vi fortsätta utveckla föreningen för föreningens bästa. Bra ledare till alla våra lag. Ge akademin utveckling och tro. Där ligger vår framtid.
Vi ska komma tillbaka bättre och starkare. Vi ska tillbaka dit vi hör hemma.
Forza Södra!

Kommentera

  1. Så sant som det är sagt!! Jag minns uttåget 1969 trots J-Södras fina höstmatch i Malmö med vinst. Det var på Kockens tid. Sedan väntan i nästan 50 år. Vågar jag hoppas på en come-back för ”de gröne” innan man ställer skorna?

Lämna ett svar

spot_imgspot_img

Relaterade artiklar

Följ oss!

2,131FansGilla
0FöljareFölj
898FöljareFölj

Senaste inläggen