Kryss mot Östersund räckte inte

En poäng i sista omgången mot Östersund räckte inte för att säkra det allsvenska kontraktet. GIF Sundsvall bortabesegrade IFK Göteborg med klara 3-0 och räddar sig därmed kvar i allsvenskan. För J-Södras del väntar ett allsvenskt kvalspel mot trean i Superettan, Trelleborgs FF. Första matchen spelas borta på Vångavallen onsdagen den 15 november medan returen spelas hemma på ”Vallen” söndagen den 19 november.
J-Södra avslutade seriespelet med att kryssa mot höstens lag i allsvenskan. Gästerna från Östersund ska vara glad över poängen som i sig inte betydde något. Östersund hade inför matchen chansen på en tredjeplats men den bommades eftersom Djurgården segrade. En femteplats blev det istället för Graham Potters lag och det var han nöjd med efter matchen.
För J-Södras del var det tre poäng som gällde. Man kan inte påstå att vi saknade chanser. Framförallt i andra halvlek radade hemmalaget upp chanser men bollen ville inte in. Tommy Thelin hade en boll i stolpen under första halvlek och Daryl Smylie fick superchansen i andra men skottet täcktes ut till en hörna. Även Jesper Svensson ett volleyskott där Andersson i målet gjorde en fantastisk räddning.
Försvarsmässigt ser det bra ut inför kvalet om nu alla varningar stryks. Det råder tvivel inför det faktum att varningarna gäller eller inte men enligt domarbasen Bosse Karlsson stryks alla varningar och därmed borde inte Jocke Karlsson och André Calisir vara avstängda (båda drog på sig sina tredje gula kort idag).
Första kvalmatchen mot Trelleborgs FF spelas onsdagen den 15 november kl 18:00. Returen spelas sedan söndagen den 19 november kl 14:45.
NOTERBART
# Tre raka nollor för Anton Cajtoft vilket ger honom totalt sex nollor i år.
# ”Bara” två byten idag varav det sista på övertid vittnar om den smala, smala trupp vi har.
# Över en vecka till nästa match kanske kan göra Gojani spelduglig.
# Dzenis vann den interna skytteligan med sina åtta fullträffar.
# J-Södra ville inte ha något fokus på Sundsvalls match och plockade därför bort matchen från tavlan. Enligt spelarna fick de ingen info om matchen i paus heller.
MATCHFAKTA:
Jönköpings Södra – Östersunds FK 0-0 (0-0)
Publik: 4.885 på Stadsparksvallen
Domare: Glenn Nyberg, Borlänge
LAGET:
Anton Cajtoft – Stefan Karlsson, André Calisir, Joakim Karlsson, Tom Siwe – Stian Aasmundsen (91), Fredric Fendrich – Jesper Svensson (79), Daryl Smylie, Tommy Thelin – Dzenis Kozica
Inhoppare: Fredrik Olsson (79) Alexander Jallow (91)
Övriga: Evgeny Kobozev, Jonathan Tamimi, Alejandro Portillo, Christos Gravius, Eric Ayuk
STATISTIK:
Skott: 12-7 (3-2)
Skott på mål: 9-4 (3-2)
Hörnor: x-x (4-3)
Frisparkar: 17-17 (12-8)
Offside: 1-0 (0-0)
Gula kort: 2-2 (0-0) (J Karlsson, A Calisir)
Röda kort: 0-0 (0-0)

Föregående artikel
Nästa artikel

Kommentera

Lämna ett svar

spot_imgspot_img

Relaterade artiklar

Följ oss!

2,131FansGilla
0FöljareFölj
898FöljareFölj

Senaste inläggen