Inga poäng på Friends

Det var på förhand en match där det skulle bli väldigt svårt att få med sig poäng och verkligheten blev precis så svår. AIK kunde till slut få hål på J-Södra och vann matchen med 2-0 efter ett självmål och ett volleyskott av Nils-Eric Johansson. Kanske var det så att Lasse Nilsson var J-Södras stora glädjeämne ikväll. Elfsborgsanfallaren avgjorde nämligen mötet mot Sundsvall på den fjärde tilläggsminuten och därmed är det fortfarande ”bara” två poäng upp till säker mark.
J-Södra såg sin chans att för tredje mötet mot AIK hålla nollan. Det höll i 49 minuter. Med hjälp av ett Södraben så var matchen i princip avgjord. Offensivt hade vi egentligen ingenting. Så matchplanen var det inget fel på. Att få med sig poäng härifrån hade varit mer än bra. Med tre matcher kvar har vi fortfarande två poäng upp till Sundsvall. Och det gör lika ont att vi bommade just två poäng mot Sundsvall för några veckor sedan.
J-Södra har det tuffaste spelschemat kvar. Kalmar hemma, Djurgården borta och Östersund hemma luktar inte många poäng. Sundsvall har Norrköping och Hammarby hemma och Göteborg borta i sista omgången. Inga lätta matcher det heller.
MATCHFAKTA:
AIK – Jönköpings Södra 2-0 (0-0)
1-0 (49) Självmål 2-0 (85) Nils Eric Johansson
Publik: 16.257 på Friends Arena
Domare: Andreas Ekberg, Bjärred
LAGET:
Evgenij Kobozev – Alexander Jallow (60), André Calisir, Joakim Karlsson, Tom Siwe – Robert Gojani, Stian Aasmundsen (68) – Jesper Svensson (68), Daryl Smylie, Dzenis Kozica – Tommy Thelin
Inhoppare: Stefan Karlsson (60) Fredrik Olsson (68) Christos Gravius (68)
Övriga: Sebastian Hafström, Fredric Fendrich, Arni Vilhjalmsson, Alex Portillo
STATISTIK:
Skott: 15-3 (8-1)
Skott på mål: 8-1 (3-0)
Hörnor: 8-4 (4-1)
Frisparkar: 20-11 (11-4)
Offside: 1-0 (0-0)
Gula kort: 1-2 (0-0) (Smylie, Siwe)
Röda kort: 0-0 (0-0)

Föregående artikel
Nästa artikel

Kommentera

Lämna ett svar

spot_imgspot_img

Relaterade artiklar

Följ oss!

2,131FansGilla
0FöljareFölj
898FöljareFölj

Senaste inläggen