Smylie räddare i nöden

AFC hade greppet om matchen men i slutet kunde ändå J-Södra få med sig en poäng från Eskilstuna och Tunavallen. Daryl Smylie höll sig påpassligt framme efter ett Tamimi-inlägg mot mål och hans sjunde mål för säsongen var ett faktum.
En poäng mot AFC var kanske inte var vi önskade men sett till matchen får vi ta det. Hemmalaget var giftigare i anfallen men med lite flyt hade Eric Ayuks volley i sista stund gett oss en trea. Men men.
Det var en ödesmatch och det höll på att verkligen bli en också. Underläge redan efter en kvart och med ett spel som önskade så mycket mer. Anfallsmässigt var vi inte med i första halvlek. Det har varit mycket snack om att man tror på sin spelidé men ibland undrar jag vad den går ut på. Tamt och faktiskt oinspirerat emellanåt. Inget jävlar anamma. Och samma, samma spelare.
När Thelin väl gjorde sina byten blev det bättre. Stian Aasmundsen har haft en stark formkurva när han väl fått chansen men då måste någon spelare vara avstängd eller skadad. Att spela med de bästa spelarna för dagen är inget för J-Södra. Alexander Jallow lyser med självförtroende och vågar göra även de svåra sakerna. Han behövs nu. Vi behöver spelare som vågar göra saker.
Eric Ayuk har varit i frysboxen sedan han kom. Därför var det oerhört överraskande att han fick kliva in istället för Vilhjalmsson. Ayuk känns väldigt vilsen men fick ändå chansen att bli hela Jönköpings hjälte i matchens sista spark men bollen gick över.
En poäng borta mot AFC kanske räddade oss från att åka ur direkt. Det jag såg fick mig inte att drömma om allsvenskt spel 2018. Det fick mig mer att tänka på Vångavallen.
MATCHFAKTA:
AFC Eskilstuna – Jönköpings Södra 1-1 (1-0)
1-0 (15) Mohamed Buya Turay 1-1 (83) Daryl Smylie
Publik: 3.165 på Tunavallen
Domare: Jonas Eriksson, Sigtuna
LAGET:
Anton Cajtoft – Stefan Karlsson (71), André Calisir, Alex Portillo, Jonathan Tamimi . Robert Gojani, Fredric Fendrich (71)- Jesper Svensson (57), Daryl Smylie, Tommy Thelin – Dzenis Kozica
Inhoppare: Stian Aasmundsen (57) Alexander Jallow (71) Eric Ayuk (71)
Övriga: Evgenij Kobozev, Joakim Karlsson, Christos Gravius, Arni Vilhjalmsson
STATISTIK:
Skott: 5-10 (3-2)
Skott på mål: 3-4 (2-1)
Hörnor: 2-1 (2-0)
Frisparkar: 14-11 (6-7)
Offside: 1-4 (0-1)
Gula kort: 3-0 (2-0)
Röda kort: 0-0 (0-0)

Kommentera

Lämna ett svar

spot_imgspot_img

Relaterade artiklar

Följ oss!

2,130FansGilla
0FöljareFölj
898FöljareFölj

Senaste inläggen