Bittert slut mot Sundsvall

J-Södra hade både 1-0 och 2-1 i hemmamötet mot Sundsvall men fick bara med sig en poäng. På övertid blåste domaren Mohammed Al-Hakim straff för gästerna och Marcus Danielsson gjorde inget misstag. Dessförinnan hade Stian Aasmundsen dundrat in 2-1 på frispark och det såg ut som att det skulle bli det matchavgörande målet. Så blev det inte.
Tre poäng blev hastigt och lustigt till en ensam stackare. 2017 grinar oss illa. J-Södra gjorde en fantastisk andra halvlek. Sundsvall fick parkera i eget straffområde och när J-södra väl hade hängt in 2-1 målet var det närmare fler Södramål än kvittering. Med hjälp av en frikostig domare fick man kvitteringschansen utan att egentligen skapa den. En lyra till bortre straffområdet där Calisir och Rajalakso möts och slår i varandra utan att någon når bollen. Domaren menar på att Rajalakso är bollförande men han har ingen chans att nå den där bollen. Respektlöst att blåsa straff i en sådan situation. Det är dock inte förvånande att det är just Al-Hakim som väljer att blåsa där.
Det hade varit en fröjd att få skriva rader om den här matchen med Stians fantastiska frispark som det matchavgörande. Det hade varit så värt det. En makalös frispark av Stian som bara hade varit inne på planen i några minuter. Smylie var sugen men Stian tog den och som han tog den. Naurin hade inte chans på den. Inte ens Al-Hakim hade någon chans att blåsa bort den.
Trots 2-2 och trots att vi blev av med två viktiga, viktiga poäng så ska vi ta med oss den här matchen. Vi ger aldrig upp. Första halvlek var inte bra. Det var nervöst och krampigt. I andra halvlek tar vi för oss på ett helt annat sätt. Offensiven i andra halvlek är ljusår från den första. Och det gör ont när man summerar halvleken med att gästerna inte har ett enda avslut på mål. Förutom straffen. Säg tack till Al-Hakim, Sundsvall.
NOTERBART
# Jimmy Thelin ”missade” kvällens match eller rättare sagt: Han fick sitta på läktaren istället. Att en vattenflaska kan ge en avstängning är en smula märkligt. När kan vi stänga av en domare tex för felaktigheter?
# På förhand blev vi överraskade av att Jallow petades och Stefan Karlsson fick åter chansen som högerback. Karlsson gjorde sin bästa match sedan succén i våras.
# Sjunde fullträffen för Dzenis Kozica och mål för fjärde matchen i rad. Samarbetet med Thelin och Smylie blir allt bättre och hade det sett ut såhär i våras hade Kozica inte varit kvar här nu.
# Marcus Danielsson i Sundsvall var en gigant och det var också han som stegade fram till straffpunkten på övertid. ”Cajan” gick åt rätt håll men straffen var någon decimeter för hög.
# Christer Persson vikarierade som coach och försökte hålla sig lika cool som Thelin men levde sig in i matchen lite mer. Mer känslor vid sidan och det var befriande att Persson kommenterade straffen efteråt som feldömd. Ibland kan man liksom inte hålla käft.
# Sundsvalls tränare Joel Cedergren var oerhört tacksam för poängen. Det ska han vara.
# Fortfarande tre pinnar upp till Sundsvall. Vi ska fan ikapp och förbi dem.
MATCHFAKTA:
Jönköpings Södra – GIF Sundsvall 2-2 (1-0)
1-0 (8) Dzenis Kozica 1-1 (10) Romain Gall 2-1 (77) Stian Aasmundsen 2-2 (91) Marcus Danielsson, straff
Publik: 3.869 på Stadsparksvallen
Domare: Mohammed Al-Hakim, Köping
LAGET:
Anton Cajtoft – Stefan Karlsson, André Calisir, Alex Portillo, Tom Siwe (45) – Robert Gojani, Fredric Fendrich (74) – Jesper Svensson (91), Daryl Smylie, Tommy Thelin – Dzenis Kozica
Inhoppare: Jonathan Tamimi (45) Stian Aasmundsen (74) Arni Vilhjalmsson (91)
Övriga: Evgenij Kobozev, Alexander Jallow, Joakim Karlsson, Christos Gravius
STATISTIK:
Skott: 13-6 (4-4)
Skott på mål: 8-4 (2-3)
Hörnor: 4-0 (2-0)
Frisparkar: 12-11 (6-5)
Offside: 1-1 (0-0)
Gula kort: 2-3 (1-1) (Fendrich, Gojani)
Röda kort: 0-0 (0-0)

Föregående artikel
Nästa artikel

Kommentera

Lämna ett svar

spot_imgspot_img

Relaterade artiklar

Följ oss!

2,131FansGilla
0FöljareFölj
898FöljareFölj

Senaste inläggen