Árni Vilhjálmsson stor cuphjälte

Med stora besvär är J-Södra vidare till Svenska Cupens gruppspel. Det krävdes en vändning, en förlängning och en glödhet islänning för att ro i land det hela. För ikväll visade Árni Vilhjálmsson sin målfarlighet och samtliga våra mål gjordes av Vilhjálmsson.
Utsikten började annars bäst och hade både 1-0 och 2-1 i matchen. 2-1 kom så sent som i den 80:e minuten men fyra minuter innan ordinarie tid kvitterade J-Södra. I förlängningen var det sedan J-Södra som hade de farligaste chanserna och med fyra minuter kvar (igen!) avgjorde Arni med sitt tredje mål!
Segern betyder att J-Södra är med i Svenska Cupens gruppspel som startar i februari nästa år.
J-Södra kom till spel med bara två från förra matchens startelva, Jocke Karlsson och Fredric Fendrich. Den sistnämnda skulle egentligen stått över matchen men blev inkallad när Stian blev sjuk. Redan efter en kvart tvingades Anton Andreasson bryta matchen och Daryl Smylie fick göra betydligt fler minuter än vad som vad tänkt.
Utsikten tar ledningen efter 25 minuter och har sedan en boll i överliggaren. Efter paus kommer kvitteringen på straff, Árni rivs ner och tar hand om straffen själv, men sedan är det åter Utsikten som tar kommandot med ett 2-1 mål från ingenstans. I slutminuterna lyckas J-Södra få till en kvittering på nick av den glödhete islänningen.
Förlängningen blir avvaktande och de flesta trodde nog på ett straffavgörande men då klev han fram för tredje gången ikväll: Árni Vilhjálmsson.
MATCHFAKTA:
Utsikten – Jönköpings Södra 2-3 (1-0) efter förl
1-0 (25) Jesper Westermark 1-1 (57) Árni Vilhjálmsson, straff 2-1 (80) Jesper Westermark 2-2 (86) Árni Vilhjálmsson 2-3 (116) Árni Vilhjálmsson
Varningar JÖN: Alexander Jallow, Jonathan Tamimi, Alex Portillo, Christos Gravius
Domare: Magnus Lindgren, Västra Frölunda
LAGET:
Evgenij Kobozev – Alexander Jallow, Alex Portillo, Joakim Karlsson, Jonathan Tamimi – Fredric Fendrich (90), Anton Andreasson (15) – Jesper Svensson (60), Christos Gravius, Eric Ayuk – Árni Vilhjálmsson
Inhoppare: Daryl Smylie (15) Dzenis Kozica (60) Max Watson (90)
Övriga: Francisco Mancilla, Adam Fägerhag, Benjamin Tannus, Kalle Ekman

Föregående artikel
Nästa artikel

Kommentera

Lämna ett svar

spot_imgspot_img

Relaterade artiklar

Följ oss!

2,131FansGilla
0FöljareFölj
898FöljareFölj

Senaste inläggen