Häcken klassen bättre

Häcken vinner dagens fullt rättvist med 3-1 efter 2-0 i halvtid. J-Södras mål kommer i matchens sista spark och dessförinnan hade Nasiru Mohammed, Ahmed Yasin och Paulinho gjort hemmalagets mål.
3-1 förlusten är inte så mycket att säga om. Häcken är klassen bättre än oss och deras offensiv är ljusår vassare än vår. Det blir några ödesminuter i mitten av första halvlek där Mohammed först gör ledningsmålet oerhört snyggt men skott rätt upp i krysset bakom Mancilla. Bara några få minuter senare spelar Stefan Karlsson vårdslöst i eget straffområde och domare Kaspar Sjöberg kan inte annat än att döma straff för Häcken. Ahmed Yasin är säkerheten själv och 2-0 innan halvtimmen är spelad.
J-Södra har en chans i första halvlek och det var en vass sådan. Daryl Smylie får ett pass från Stian i utkanten av straffområdet men skottet går utanför. Ett mål där hade möjligen gett en annan match…
I paus gör Jimmy Thelin två byten, ut med Tom Siwe och Stian Aasmundsen, och in med Fredric Fendrich och Fredrik Olsson. Det ger dock inte så mycket för det är hemmalaget som skapar mest och bäst.
J-Södra får en period i andra halvlek där man tillåts få lite mer tid med bollen men närmare än ett stolpskott av Fredrik Olsson får man inte med sig.
Den definitiva spiken i kistan kommer när Paulinho sätter 3-0 med dryga tio minuter kvar. J-Södras reducering kommer i matchens sista spark då Tommy serverar Fredrik Olsson och då gör han inget misstag.
Häcken tar därmed sin andra seger över oss under den här säsongen. Den enkla förklaringen är att de är bättre än oss. Idag hade vi behövt turen med oss och en bra start. Efter Häckens mål blir vi väldigt passiva och vi slarvar betänkligt med passningsspelet. Bollskickliga J-Södra är som bortblåst.
Häcken i sin tur plockade en ny hemmaseger och är obesegrat för sjunde matchen i rad. Mikael Starhes gäng har andra platsen i sikte.
NOTERBART
# Jimmy Thelin överraskade nog de flesta när han bänkade Cajtoft, Fendrich och Olsson. Mancilla, Tamimi och Aasmundsen fick förtroendet istället men alla tre fick en tuff match. Mancilla var väl den som klarade sig bäst…
# Fembackslinjen blev inte så lyckad och med den offensiven Häcken har så hade det nog inte hjälpt med sex gubbar.
# Offensivt är vi otroligt bleka. Blekheten blir inte bättre när omställningarna slås bort genom usla passningar. Där har vi mycket att jobba på.
# Och hörnorna!? I slutsekunderna av första halvlek får vi en bra möjlighet, för hörnor är en bra möjlighet att skapa något, men den lyfter inte ens över första motspelare. Där måste man kunna kräva något bättre. Och genom hela säsongen har vi haft otroligt svaga hörnor och generellt svaga fasta situationer.
# Ikväll kan vi ligga på kvalplats…
# Stefan Karlsson orsakade straffen och efter sin fina start i Södratröjan svajat något betänkligt. På gränsen i spelet hela tiden och emellanåt ovårdat spel. Alexander Jallow bör få chansen!
# Green Machine fortsätter att leverera, även på bortaplan. Bäst idag också.
# Landslagsuppehållet kommer lägligt och därefter väntar hemmamöte mot IFK Norrköping och då ska vi banne mig vinna. Ett Norrköping som känns på dekis (till skillnad från oss….)
BK Häcken – Jönköpings Södra 3-1 (2-0)
1-0 (24) Nasiru Mohammed 2-0 (28) Ahmed Yasin, straff 3-0 (83) Paulinho 3-1 (93) Fredrik Olsson
Publik: 2.180 på Bravida Arena
Domare: Kaspar Sjöberg, Malmö
Francisco Mancilla – Stefan Karlsson, André Calisir, Joakim Karlsson, Tom Siwe (46) – Robert Gojani, Stian Aasmundsen (46) – Dzenis Kozica (69), Daryl Smylie, Jonathan Tamimi – Tommy Thelin
Inhoppare: Fredric Fendrich (46) Fredrik Olsson (46) Árni Vilhjálmsson (69)
Övriga: Anton Cajtoft, Alex Portillo, Eric Ayuk, Alexander Jallow
Skott: 10-10 (5-3) (Thelin 3, Olsson 2, Smylie 1, Aasmundsen 1, Siwe 1, Kozica 1, S Karlsson 1)
Skott på mål: 8-5 (5-1) (Olsson 2, Siwe 1, Kozica 1, S Karlsson 1)
Hörnor: 8-2 (3-2)
Frisparkar: 14-12 (6-5)
Offside: 2-0 (1-0)
Gula kort: 0-0 (0-0)
Röda kort: 0-0 (0-0)