Grön kärlek

Viktig match, ödesmatch osv. Vi kommer att få läsa de där orden ett antal gånger innan vi summerar årets säsong. Efter 6-1 smällen på Örjans Vall har man till slut rest sig igen. Ett olycksfall i arbetet hoppas man ligger bakom de stora siffrorna och det finns ingen tid till att analysera sönder matchen heller. Jimmy Thelin var kanske den som var allra mest besviken efter den där matchen. Han och hans spelare bad om ursäkt för insatsen och mer kunde de inte göra. Tre poäng försvann och vi kan bara hoppas att Örebro får sota för det där.
Green Machine stöttar sin klubb i med- och motgång. Under dagens träning ställde de sig på hemmastå och bjöd på en femplusshow. Spelare och ledare såg närmaste chockade ut men det byttes snabbt ut till stolthet över sina supportrar. Det är det här som är supporterskap. Äkta kärlek till sitt lag när de som mest behöver det. Äkta grön kärlek. Tack Green Machine!
# # # # #
Transferfönstret är stängt för de svenska klubbarna när det gäller värvningar men fortfarande har utländska klubbar chans att värva våra spelare. Det är sjukt i sig. För J-Södras del betydde den sista dagen att man gjorde klart med Anton Andreasson som funnits under radan under den senaste månaden. En breddspelare som just breddar bänken. Eller? Inget namn som ger något lugn för den som behöver det. Vi vet att tex Hammarbys Imad Khalili tackade nej till J-Södra och istället valde superettanlaget BP.
# # # # #
Örebro på pappret ser hemskt ut. Alexander Axén har ett jäkla lag och vi brukar alltid ha svårt för dem. Men någon gång ska vi väl ändra på den trenden.
# # # # #
Halmstad kom snabbt ner på jorden igen. 0-3 hemma mot Sirius och allt var som vanligt igen. Och igår föll Kalmar nere i Malmö med värre tennissiffror än vi råkade ut för. 0-6 mot Malmö och nu hinner de inte värva mer än det nya lag de värvat ihop.
# # # # #
Robban Gojani saknas och hans plats lär knipas av Stian Aasmundsen. Stian har stått för bra insatser när han fått chansen och jag tycker han har höjt sig en dimension. Jag kan tycka att det är lite ojuste mot honom att han alltid petas när ”ordinarie” spelare är tillgänglig. Ibland behöver de ”ordinarie” känna flåset.
# # # # #
Jag har tjatat om Olsson mål sen återkomsten. Ska vi tro att det kommer mot Örebro!?
# # # # #
Imorgon hyllas Mr J-Södra. Den lille har blivit den store. Fredric Fendrich är allt som vår förening strävar efter. Han har vandrat genom hela vår verksamhet och hela vägen till en plats i vårt allsvenska lag. Inte illa för en spelare som ”vi” trodde hade nått sin topp 2010. Sju år senare är han en av våra ledare och han leder sitt lag efter matcherna framför Green Machine. Fredric Fendrich är verkligen värd att kallas Grön legend.

Fredric Fendrich under en match 2009. Foto: Jimmy Höglund

 

Föregående artikel
Nästa artikel

Kommentera

Lämna ett svar

spot_imgspot_img

Relaterade artiklar

Följ oss!

2,131FansGilla
0FöljareFölj
898FöljareFölj

Senaste inläggen