Sajten 10 år: När Etéus frälste oss mot Hammarby

Inför lördagens möte mot Hammarby tittar vi tillbaka till ett möte i Superettan från säsongen 2010. Inför den här matchen hade J-Södra tre raka förluster och var i stort behov av en trepoängare. Jag kommer ihåg den här matchen och minns stämningen när inhopparen Mathias Etéus frälste oss med sitt fina mål. Kommer ni ihåg?

Matchblandningen från den 25 maj 2010

Inhopparen Mathias Etéus blev stor matchhjälte då J-Södra besegrade Hammarby med 2-1. Det avgörande målet kom i den 84:e minuten efter en hörna från Fagercrantz där Etéus snappade upp en retur från Hammarbys målvakt Johannes Hopf.
– En fantastisk seger, sa en mycket nöjd och belåten Andreas Jankevics efter matchen. Efter tre raka nederlag i serien kunde J-Södra äntligen bryta trenden och en 2-1 seger mot exallsvenska Hammarby var precis vad vi behövde. J-Södra började den här matchen bäst och fick också med sig 1-0 efter mål av lagets främste målskytt, Kristoffer Fagercrantz. Hammarby kom tillbaka in i matchen och 1-1 kom i 21:a minuten och det var ett riktigt klassmål av gästerna där deras skyttekung Linus Hallenius var sist på bollen. Hammarby hade en bra period efter målet men J-Södra kom tillbaka och avslutade bäst in pausvilan.

Succéinhopp av Etéus
I andra halvlek blir det ett ställningskrig och båda lagen har chanser att avgöra. Allteftersom känns J-Södra hetare och chansen att avgöra skulle komma i 84:e minuten. Kristoffer Fagercrantz slår en hörna som i första läget håller på att blir ett självmål men istället får Mathias Etéus öppet mål och nickar in segermålet. Ett otroligt viktigt mål och efter det orkar inte Hammarby komma tillbaka. J-Södra skapar två jättechanser till att definitivt punktera matchen och i anfallet efter målet missar Johan Karlefjärd ett läge som hamnar rakt på Hopf.
Trots att den nya bortasektionen inte godkändes av Svenska Fotbollsförbundet blev det en publikfest. Den officiella siffran löd på 4.005 åskådare och den var en härlig stämning under hela matchen. Bortafansen skötte sig bra trots det sena segermålet för J-Södra. Vi kan bara hoppas att vi når en lika bra siffra på fredag mot Öster.

”Tycker alltid att det är de offensiva spelarna som får beröm,men det är ju(nästan)bara Cederqvist som vågar anfalla. Fendrich slit på mitten glöms eller syns väl aldrig, vår Linderoth eller Schwarz. I år har vi faktiskt något mellan stolparna som är värt att kalla målvakt. Och till sist den bäste. CHRISTER PERSSON. Han håller ihop försvaret och SPELAR upp bollen, inte det gamla tjongandet som DK o Blomma håller på med och även Skördis förut. Det kommer att sluta på övre halvan lätt. /Mats

Jönköpings Södra-Hammarby 2-1 (1-1)
1-0 Kristoffer Fagercrantz (5) 1-1 Linus Hallenius (21) 2-1 Mathias Etéus (84)
Publik: 4.005 (säsongens bästa)
Domare: Johan Hamlin, Bro
Laget: Nuredin Bakiu – Tom Siwe, Jukka Sauso, Christer Persson, Tomas Backman (ut 79) – Fredric Fendrich – Patrik Redo (ut 71), Robert Walker (ut 39), Tommy Thelin, Kristoffer Fagercrantz – Pär Cederqvist. Inhoppare: Johan Karlefjärd (39) Mathias Etéus (71) Daniel Karlsson (79). Övriga: Alexander Nadj, David Blomkvist, Darko Glavas, Philip Bernholtz.
 
NOTERBART
## Först och främst: En så jäkla skön seger!
## Ingen faller ur ramen denna kväll och alla förtjänar ett gott betyg. Kristoffer Fagercrantz och Pär Cederqvist sticker alltid ut, så också ikväll.
## Tungt, tungt för Hammarby så fick sin tredje raka uddamålsförlust. Tränaren Micke Borgqvist såg inte helt nöjd ut efter matchen och är hårt pressad. Andreas Jankevics sken som en sol efter matchen…
## Extra kul att Mathias Etéus får premiärmåla inför storpubliken på Vallen. I nästa match är Thelin avstängd efter tre varningar och kanske får Etéus chansen från start då.
## Johan Karlefjärd hade två bra lägen att måla i afton men bommade båda. Han är het, Karle, men med lite kyla där så hade han fått en plats i målprotokollet.
## Tommy Thelin behövde verkligen de där målen förra veckan. Mer aktiv ikväll och han verka trivas ute på kanten. Synd och onödigt med varningen sent i matchen.
## Magnus Olander tog platsen som assisterande coach under matchen. Oklart var ordinarie Kjetil höll hus.
## Robert Walker åkte på en knäskada i första halvlek och tvingades utgå. Oklart hur illa det var och vi får snällt vänta till undersökningen imorgon.

Kommentera

Lämna ett svar

spot_imgspot_img

Relaterade artiklar

Följ oss!

2,131FansGilla
0FöljareFölj
898FöljareFölj

Senaste inläggen