Freddie Boy

Precis när det egentligen inte hände något. När alla andra lag i allsvenskan rustade och när tidningarna ”avslöjade” sillynyheter men där det aldrig handlade om oss. Då hände det. Boom! Fredrik Olsson återvänder till Jönköpings Södra. Direkt. Omgående. Jo tjena.
Det finns givetvis alltid två sidor av det berömda myntet. På sociala medier också. Men värvningen av Fredrik Olsson är väldigt, vad ska man säga, typisk Jönköpings Södra anno 2017 (läs Thelin-eran). Fredrik Olsson är som klippt och skuren för det spel som vi spelar. Han kan det, han har visat det och han kommer att visa det igen.
Det blev en och en halv säsong på västkusten för Olsson. Han hann med att skjuta upp HBK till Allsvenskan igen efter ett makalöst kval mot Helsingborg. I år har det blivit tre mål framåt på elva matcher. Tre mål är lika mycket, eller lika lite, som bäste målskytt i Södra har skrapat ihop. Så…what’s the point? Varför är det här en bra värvning?
J-Södra under ledning av Jimmy Thelin har i princip kört på samma manskap sedan Thelin tog över rodret. Stommen i laget är samma stomme vi hade i Superettan. Några ”stjärnvärvningar” har det inte varit tal om utan det viktigaste har varit att hitta rätt karaktär och att personen ska passa in i gruppen. Med Fredrik Olsson behöver ingen vara orolig. Han passar in, han vet vad han ska göra. Tryggheten är viktig för dagens J-Södra och jag tror att Olsson-värvningen ger gruppen trygghet och den där kicken som behövs i det här läget.
# # # # #
Att Halmstad släpper iväg en spelare av Olssons kaliber till en seriekonkurrent är lite noterbart. Nu hade väl HBK ingen möjlighet att behålla alla spelare när man ska försöka få in nytt blod. Johan Oremo värvades in för någon vecka sedan men då väljer jag heller Fredrik Olsson. Tack HBK!
# # # # #
Mötet på Örjans Vall den 5 augusti kittlar redan.
# # # # #
J-Södra 2 kryddades av hela sex a-lagsspelare när man mötte just Halmstad i U21-serien i söndags. Det blev tyvärr förlust med 0-2. Ikväll mötte man Malmö FF borta utan några a-lagsspelare och vann med 2-1 efter mål av Linus Fallberg och Lukas Eek. Noterbart att Malmö heller inte hade några a-lagsspelare.
# # # # #
Inget nytt angående provspelaren Anton Andreasson men han ska träna med oss igen denna vecka och vad det betyder kan vi bara spekulera i men det talar väl till hans fördel om vi säger så.
# # # # #
Anton Cajtoft var så där bra i lördags att man snart få se honom i en annan tröja.
# # # # #
Det var så länge sen vi vann en match och jag smått börjar undra om Fredrik Olsson var med då?
Jag har inte kollat upp det men det måste vara bra länge sedan vi torskade fyra raka hemmamatcher. Vi är uppe i tre nu och det ska inte bli fler.
# # # # #
Till sist.
Fotboll är inte allt i världen. Inte J-Södra heller även om det känns så. I det senaste numret av Offside finns ett längre reportage om HFF’s sportchef Issa Iskander och jag tycker alla ni där ute ska läsa det. Ett vackert, sorgligt och känsloladdat stycke signerat Johan Orrenius där man får följa med Issa och hans kamp mot den fruktansvärda sjukdomen. Det blir naturligtvis mycket fotboll också, precis som det är i Issas liv. Han bjuder på skratt men har också på tårar, precis som för oss som läser det.
Du är en kämpe Issa. Du fixar det här!

Föregående artikel
Nästa artikel

Kommentera

Lämna ett svar

spot_imgspot_img

Relaterade artiklar

Följ oss!

2,131FansGilla
0FöljareFölj
898FöljareFölj

Senaste inläggen