Torsdagsblandning

Efter ett alldeles för långt uppehåll så rivstartar allsvenskan igen lagom till helgen. För vår del väntar ett härligt laddat möte mot IFK Göteborg på söndag. Som vi längtar.
Några dagars ledighet blev det för laget som återsamlades för två veckor sedan och har sedan dess hunnit med en tripp till Danmark och Köpenhamn samt ett antal träningspass på Odensberg. Några träningsmatcher har det inte varit till skillnad från våra konkurrenter. IFK Göteborg har tex ”genrepat” mot litauiska mästarlaget FC Zalgiris i veckan och föll med 1-3.
# # # #
Den 15 juli öppnar transferfönstret och flera allsvenska lag har redan presenterat nyförvärv. Som vanligt sitter J-Södra väldigt stilla i båten men man har ändå sneglat mot en anfallare. I veckan fanns kenyanen Choka Juma Masud på Odensberg för att visa upp sig men där kommer J-Södra inte gå vidare.
En annan spelare som skulle kunna vara intressant är Malmös Mattias Svanberg. Svanberg berättade själv i media att han kunde tänka sig att bli utlånad men där har Malmö nu svängt och allt talar för att Svanberg stannar hos mästarna.
– Sedan omstarten har Mattias sett väldigt pigg, hungrig och spelsugen ut. Därför lät vi också honom starta i matchen mot Lokomotiva Zagreb; han var helt enkelt värd det. Med tanke på hans form och den nuvarande situationen i laget så kommer han ha väldigt stor chans till speltid redan i helgen, berättade MFF tränaren Magnus Pehrsson till Expressen.
Vi kan alltså till 99% glömma Svanberg till J-Södra.
# # # #
Är det bara jag som hade tyckt att gamle skyttekungen Dragan Kapcevic hade passat oss perfekt? Nåväl. Nu nöp Öster honom men den typen av spelare hade passat oss bra.
# # # #
Glädjande så är det en skadefri trupp Jimmy Thelin har att tillgå. Arni kör för fullt sedan omstarten och jag hoppas att han får chansen igen så snart som möjligt. Vi måste ge honom tid och med tanke på treårskontraktet så gäller det att visa honom tålamod och att man tror på honom.
# # # #
Tre spanjorer har blivit två. Sergio ”Cala” Calatayud är hemma i Spanien igen och det betyder att Portillo och Mancilla är kvar. Alex Portillo har haft en motig säsong och inte fått nått större förtroende och det har också surrats om hemlängtan där. Högst oklart om det verkligen blir en tredje säsong i den gröna tröjan för Alex.
# # # #
Vår landslagsmålvakt Anton Cajtoft gjorde en mycket bra EM turnering och fick stå samtliga Sveriges EM matcher. Frågan är inte om utan när Anton värvas av en större klubb. Imorgon fredag är han tillbaka i träning igen efter lite ledighet efter EM äventyret och jag tar det för givet att han vaktar målet på söndag.
# # # #
Sommar, semester…sommarmatcher i Jönköping brukar kanske inte locka men nu hoppas jag att ”Vallen” fylls till bredden. Reklamen inför matchen har varit gigantisk så minst fullsatt.

Kommentera

Lämna ett svar

spot_imgspot_img

Relaterade artiklar

Följ oss!

2,131FansGilla
0FöljareFölj
898FöljareFölj

Senaste inläggen