Vem vill vara ensam forward?

J-Södras lagbygge har haft sin stomme i många säsonger. Många menar tex att årets upplaga är en kopia av Superettanlaget årgång 2015. En del menar till och med att det är en blek kopia av föregångaren. Idag finns ingen Pawel eller Fredrik Olsson. Offensivt litar vi helt på våra mittfältare. Hur kunde det bli så?
Det är nästan så att man tror att anfallare är ett skällsord nuförtiden. Nu ska det vara spelare som kan spela på flera positioner. Arni Vilhjalmsson är en utpräglad målskytt. Han är i boxen när bollen slås in dit. Han har näsa för mål och jag är övertygad om att han kommer att leverera om han får speltid och förtroende. Det muttrades redan på försäsongen och efter två omgångar ville en del att han skulle bänkas. I sin tredje match gjorde han säsongens första seriemål borta mot Kalmar. Då trodde man att det skulle lossna för Arni. I den efterföljande matchen fick han spela en halvlek mot AIK, därefter bänkades han mot Norrköping för att sedan bli först utbytt redan efter åtta minuter av andra halvlek borta mot Sirius. Förtroende? Njae!
Ibland är det lättare att bänka spelare utifrån.
Med en anfallare i truppen så blir naturligtvis pressen gigantisk på honom. Han måste lyckas. Och blir han petad så petas han av en mittfältare. I min värld hade det varit bättre att tex behållt Pär Ericsson som komplement. Eller satsat fullt ut på Markus Tegebäck. En spelare som funnits där strax bakom i flera säsonger utan att fått någon chans.
# Moses Ogbu passade aldrig in i Thelins lagbygge. I Uppsala är han kung idag.
Jesper Svensson! Krigare på alla sätt. Han är så förtjänt av sin startplats och alla motståndare måste bara sucka när Jeppe springer oavkortat minut efter minut.
# Mats Gren har det inte lätt på Kamratgården. Det som spelades upp i media påminde lite om det som hände här också. Och ska det vara så svårt att kommunicera med sin omgivning?
Vi hade förhoppningar om Eric Ayuk men det är just bara ett hopp. Inte ens nära att få hoppa in vid ställning 0-0 borta mot Sundsvall.
# Två raka nollor av Anton Cajtoft är imponerade. Jag hoppas att Anton får chansen i U21-landslaget nu också. Det är han väl värd.
Det borde bli lapp på luckan på torsdag! Alla till Vallen, förbövelen!
# Vi är numera ett fruktat hemmalag. Tre förluster ifjol, två förluster dessförinnan. I år har vi inlett med två segrar och en oavgjord. Ingen går säker på ”Vallen”.
Fredrik Olsson ja. Två matcher från start och två inhopp såhär långt i HBK-tröjan. Inga mål framåt…